- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Tam Buğdaylı Meyveli Kek Tarifi
Tarif
Tam Buğdaylı Meyveli Kek Tarifi
Caffe Latte ile keyifli bir sohbete çok iyi eşlik eder. Tam buğdaylı meyveli kek tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 16B
- 162
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta beyazı
80 g bal
1 adet himalaya tuzu (tane karabiber büyüklüğünde)
120 g soda
15 g hindistancevizi yağı
380 g tam buğday unu
60 g taze frenk üzüm
30 g kabak çekirdeği içi
1 adet limon kabuğu rendesi
10 g zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Yumurtaların beyazlarını, balı, tuzu ve sodayı yaklaşık 5 dakika boyunca mikserde çırpın.
- 2Hindistancevizi yağı, light yoğurdu ve elenmiş unu karışıma azar azar yedirin.
- 3Son işlem olarak frenk üzümü, limon kabuğu rendesi ve kabak çekirdeğini de ilave edin.
- 4Kek hamurunu zeytinyağı ile yağlanmış lava demir döküm kek kalıbına dökün.
- 5Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin.
Püf Noktası
*Kek pişerken fırın kapağını açmayınız. Fırın kapağını ne kadar çok açıp kapatırsanız, keklerinizin pişme süresini uzattığınız gibi kabarmasını da engellersiniz.
Kek yapımında kabartma tozu kullanmamaya dikkat edin. Daha sağlıklı kek yapmak istiyorsanız soda ve bir tutam tuz ile yumurta beyazını kullanın. Böylece daha iyi kabaracaktır.
Enerji: 212,2 kalori
Karbonhidrat: 38,7 g
Protein: 8,02 g
Yağ: 3,9 g
Lif: 5,4 g
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?