- Tarifler
- Makarna Tarifleri
- Lazanya Milano Tarifi
Tarif
Lazanya Milano Tarifi
Geleneksel İtalyan lezzeti: Lazanya Milano yapımı. Pratik kıymalı lazanya tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2-4 Kişilik
Makarna Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 22B
- 71
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 paket lazanya
2 adet kuru soğan
40 ml sıvı yağ
500 g kıyma
4 adet kırmızı kapya biber
10 g tuz
5 g karabiber
2 tutam kekik
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir tencereye su koyup kaynatın, kaynayan suya 2 tutam tuz ve bir miktar sıvı yağ ekleyip lazanya hamurlarını 8-10 dakika haşlayın.
- 2Haşlanan makarnaları sıcak sudan alıp soğuk suya koyun ve süzün.
- 3Bir tavada, doğranmış soğanları sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyma ve doğranmış biberleri ekleyin.
- 4Kavrulan kıymaya tuz, karabiber, kekik ve ekşi krema ilave edip bir taşım kaynatın. Ocaktan alın.
- 5Dikdörtgen bir borcama sığacak şekilde bir sıra haşlanmış makarna dizin ve her tarafına gelecek şekilde rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirin.
- 6Makarnayı 3 kat yaptıktan sonra kıymalı karışımdan her tarafa eşit gelecek şekilde dağıtın. Bu işlemi makarna bitene kadar devam ettirin.
- 7Daha sonra kalan kıymalı harcı makarnaların üzerine yayın. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve önceden ısıtılmış 200°C fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Pişen lazanyayı dilimleyip sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?