- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Pizza Tarifleri
- Labneli Pizza Tarifi
Tarif
Labneli Pizza Tarifi
Kolay pizza tarifi nasıl yapılır? Labne peynirli, domatesli ve mantarlı pizza tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Pizza Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 18B
- 20
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
250 g un
3 g tuz
5 g toz şeker
10 g yaş maya
25 ml ayçiçek yağı
75 ml ılık su
Üzeri için:
2-3 adet kültür mantarı
4-5 adet çeri domates
1/2 adet kırmızı biber
1/2 adet sarı biber
1 adet kırmızı soğan
taze fesleğen
Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için: Bir hamur yoğurma kabına unu alın. Üzerine tuz ve toz şekeri ekleyin.
- 2Ortasını havuz şeklinde açıp yaş mayayı koyun. Yaş mayanın üzerine yağı ekleyin.
- 3Ilık su dökerek sadece ortadaki malzemeleri maya eriyene kadar yoğurun. Maya eridikten sonra yavaş yavaş unu da alarak yoğurmaya devam edin.
- 4Kıvamına göre ılık su ekleyerek hamuru yoğurun.
- 5Hamur kulak memesi kıvamına geldiğinde üzerini streç film ile kapatın ve yarım saat kadar mayalanmaya bırakın.
- 6Mayalanan hamurun içindeki havayı almak için hamuru 5 dakika yoğurun ve un serptiğiniz tezgahta merdane yardımıyla ince olarak açın.
- 7Açtığınız hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
- 8Üzeri için: Krema ve labneyi karıştırıp hamurun üzerine yayın.
- 9Mantarları dilimleyin. Çeri domatesleri ortadan ikiye kesin. Renkli biberleri jülyen doğrayın. Kırmızı soğanı halka doğrayın.
- 10Tüm malzemeleri gelişi güzel üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında 20-30 dakika arası kontrollü pişirin.
- 11Fırından çıkınca taze fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.