- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Pizza Tarifleri
- Enginarlı Pizza Tarifi
Tarif
Enginarlı Pizza Tarifi
Pratik pizza tarifi nasıl yapılır? Evde pizza tarifi ve püf noktaları nelerdir? Taze enginarlı, bol peynirli pizza yapımı. Mevsimine uygun sebzelerle, evde rahatlıkla yapabileceğiniz lezzetli pizza tarifi...
75 Dakika
6-8 Kişilik
Pizza Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 14B
- 59
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Pizza Hamuru için:
255 ml ılık su
5 g kuru maya
300 g un
3 g tuz
25 ml zeytinyağı
Üzeri için:
8-10 adet taze enginar kalbi
1 adet kırmızı soğan
Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için ılık suyun içine mayayı ekleyerek karıştırın ve 5 dakika bekletin.
- 2Stand mikserinize palet ucunu takın. Unu ve tuzu karıştırma kabına ekleyin.
- 3Mayalı karışımı ve zeytinyağını ortasına dökerek mikseri orta hızda çalıştırın.
- 43-4 dakika yoğurun, hafif ele yapışan haldeyken mikserden alın ve tezgahta 3-5 tur vurarak hamuru katlayın.
- 5Temiz bir kaba alın ve üzerini kapatın. 30 dakika sonra tekrar tezgaha alın ve 3-5 tur daha katlayarak kaba alın. Hamur 2 katına çıktığında hafifçe unladığınız tezgaha alın.
- 6Fırını 230°C’de ısıtın.
- 73-5 tur katlama yaptıktan sonra çok inceltmeden istediğiniz şekilde hamuru açın. Kenarları için parmaklarınızla sınır çizin.
- 8Üzeri için rendelenmiş kaşar peynirini tabana yayın. Dilimlenmiş hellim peyniri, ortadan ikiye bölünmüş enginar kalbi ve doğranmış kırmızı soğanı üzerine dizin ve fırına atın.
- 9Yaklaşık 15 dakika, kenarları kızarmaya başlayana kadar pişirin.
- 10Hazır olan pizzayı taze roka, kuzu kulağı, gelincik yaprağı gibi yeşilliklerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.