- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Labneli Petibör Tatlısı Tarifi
Tarif
Labneli Petibör Tatlısı Tarifi
Hafif tatlı sevenlerdenseniz bu tatlı tam size göre... Labneli petibör tatlısı tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 15B
- 34
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g petibör bisküvisi
180 + 120 g toz şeker
500 ml su
250 g un
10 g vanilya
üzeri için: Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- 1Petibörleri borcam kabına dizin.
- 2İlk olarak 180 gr toz şekeri kısık ateşte karamelize olana kadar eritin. Suyu azar azar karamelize olan şekere ekleyin.
- 3Karışım kaynayınca ocaktan alın ve bisküvilerin üzerine dökün.
- 4Muhallebisi için: süt, un ve geri kalan toz şekeri (120 gr) ekleyin.
- 5Muhallebi kıvamına gelene kadar sürekli karıştırın.
- 6Vanilya ve labneyi ilave edip 1-2 dakika daha pişirin.
- 7Hazır olan muhallebiyi petibörlerin üstüne eşit şekilde dökün.
- 8Bir süre buzdolabında dinlendirdikten sonra üstüne Hindistan cevizi serperek servise hazır edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Aç Gezenler
AG Creative
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.