- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Kuzu Ciğer Izgara Tarifi
Tarif
Kuzu Ciğer Izgara Tarifi
Izgarada kuzu ciğer nasıl yapılır? Pide üstü nefis kuzu ciğer ızgara tarifinin püf noktaları nelerdir? Izgarada kuzu ciğer tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın!
30 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Izgara
Paylaş
- 38B
- 75
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g kuzu ciğer
2 diş sarımsak
5 g pul biber
5 g tuz
2 adet tırnak pide
2 adet kırmızı soğan
1/4 demet maydanoz
10 g sumak
Nasıl Yapılır?
- 1Izgarayı ısıtmaya başlayın.
- 2Kuzu ciğerleri zarından dikkatlice çıkartın, varsa sinirlerini temizleyin. Ardından fileto bıçağıyla yaprak şeklinde dilimleyin.
- 3Ardından bir kaba alın, üzerine süt ve doğranmış sarımsakları ekleyip en az yarım saat sütte marine edin.
- 4Marine olan ciğerleri tel bir süzgece alıp süzdürün. Ardından dilediğiniz baharatlarla harmanlayın. (kimyon, kekik, karabiber, tuz vs.)
- 5Tereyağını eritin, pul biber ve tuz ile lezzetlendirip ciğerleri içine atın. Ardından ızgarada pişirmeye başlayın. Her iki yüzünü yarımşar dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
- 6Aynı şekilde tırnak pidelerin üzerini yağlayıp ızgarada kızartın.
- 7Son olarak piyazlık doğranmış soğanları kıyılmış maydanoz, sumak ve tuzla güzelce karıştırıp bir servis tabağına alın, yanına kızarmış pide ve ciğerleri koyarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?