- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Kolay Tepsi Kebabı Tarifi
Tarif
Kolay Tepsi Kebabı Tarifi
Pratik tariflerde bugün! Kolay ve lezzetli tepsi kebabı tarifi nasıl yapılır? Tepsi kebabı yapmanın püf noktaları nelerdir?
Paylaş
- 56B
- 142
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g kıyma
1/2 adet kuru soğan
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet yeşil biber
10 g kıyılmış maydanoz
3 diş sarımsak
15 g domates salçası
100 ml su
8 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Bir karıştırma kabı içerisinde; kıyma, ince kıyılmış soğan, kırmızı biber, yeşil biber, maydanoz ve sarımsakları güzelce yoğurun. Tercihen kimyon, tuz, karabiber ve pul biberle lezzetlendirebilirsiniz.
- 2Hazır olan köfte harcını kare bir fırın kabı içerisine yerleştirin ve zemine güzelce yayın.
- 3Ayrı bir kapta domates salçası, su ve tuzu karıştırıp kıyma harcı üzerine eşit şekilde dökün.
- 4Üzerini çeri domates ve biberlerle süsleyin.
- 5Önceden ısıtılmış 200°C fırında 25 dakika pişirip sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Kıyma harcına kimyon, tuz, karabiber, pul biber ekleyebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?