Kısık Ateş
Tarif

Kıymalı Ekmek Tarifi

Hemen hemen herkese hitap edebilecek muhteşem bir atıştırmalık. Kıymalı ekmek tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Kıymalı Ekmek Tarifi
Paylaş
  • 28B
  • 17
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
12 g kuru maya
400 ml ılık su
800-1000 g un, elenmiş
1 tutam tuz
70 g toz şeker
200 ml sıvı yağ
Harcı için:
20 ml sıvı yağ
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet yeşil biber
50 g dolmalık fıstık
500 g kıyma
2 adet domates
1/4 demet maydanoz
yeteri kadar tuz&karabiber
15 g kırmızı toz biber

Nasıl Yapılır?

  • Hamur için kuru mayayı ılık su ile eritin. İçerisine elenmiş un, bir tutam tuz, toz şeker ve sıvı yağ ilave ederek yoğurun.
  • Üzerini nemli bir bezle örterek 20-25 dakika bekletin.
  • Harcı için, yağı orta ateşte kızdırın ve içine kıyılmış soğan, biber ve dolmalık fıstıkları ekleyin.
  • Dolmalık fıstıklar kahverengi renk oluncaya kadar kavurun daha sonra kıymayı ekleyin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • Kıyma piştikten sonra doğradığınız domatesleri, kıyılmış maydanozu, tuzu, karabiberi ve kırmızı toz biberi ilave edip, 1-2 dakika daha pişirin ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölün ve her parçayı merdane ile açarak ortasına kıymalı harçtan koyun.
  • Kenarlarını ortaya doğru kapatın, ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerine fırça ile bir miktar yağ sürün ve ılık bir yerde 20 dakika bekletin.
  • Daha sonra önceden ısıtılmış 210°C fırında 30 dakika kontrollü pişirin. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kestaneli Adaçaylı Mısır Ekmeği Tarifi
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Mısır Ekmeği Tarifi
18B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Hurmalı Banana Bread (Muzlu Ekmek) Tarifi
8B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.