- Tarifler
- Salata Tarifleri
- Kısır Tarifi
Tarif
Kısır Tarifi
Türkiye'de yaşıyorsanız misafir menülerinde kısır'a her zaman yer vardır! En güzel, en lezziz ve en pratik kısır tarifimi sizler için paylaşıyorum...
30 Dakika
4-6 Kişilik
Salata Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 680B
- 274
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 ml sıcak su
300 g köftelik bulgur
1 demet maydanoz
4 dal taze soğan
2 adet salatalık veya salatalık turşusu
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet limon suyu
20 g nar ekşisi
120 ml zeytinyağı
5 g kuru nane
5 g kimyon
10 g kırmızı toz biber
10 g domates salçası
10 g biber salçası
yeteri kadar tuz
Nasıl Yapılır?
- 1400 ml (2 bardak) sıcak su ile köftelik bulgur derin bir kap içerisinde ıslatılıp ağzı streç ile kapatılarak bekletilir.
- 2Yeşillikler ve salatalık iyice yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Bir kap içerisinde limon suyu, nar ekşisi ve zeytinyağı karıştırılır. Kuru soğan ve sarımsaklar ince ince kıyılır.
- 3Islatılmış köftelik bulgurun üstüne ince kıyılmış kuru soğan ve sarımsak ile beraber, kuru nane, kimyon, kırmızı toz biber, salçalar ve tuz eklenir. Ara ara el ılık suyla ıslatılıp yoğurulur.
- 4Yoğurma işlemi bitince diğer malzemeler ile birleştirilip, güzelce karıştırıldıktan sonra servis tabağına alınır.
- 5Kısır’ı ayran, turşu ve tere ile servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Salata Tarifleri
Yorumlar (12)
Salçalara ne oldu. Unutup Çöpemi attın.
3. aşamada: ''Islatılmış köftelik bulgurun üstüne ince kıyılmış kuru soğan ve sarımsak ile beraber, kuru nane, kimyon, kırmızı toz biber, salçalar ve tuz eklenir. Ara ara el ılık suyla ıslatılıp yoğurulur'' yazıyor ama, sanırım okuyamadınız?