- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Sütlü Tatlı Tarifleri
- Kırmızı Meyveli Panna Cotta Tarifi
Tarif
Kırmızı Meyveli Panna Cotta Tarifi
Pratik meyve soslu panna cotta tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 23B
- 214
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g pudra şekeri
10 g vanilya
3 adet jelatin yaprağı
Sosu için:
250 g yabani kırmızı meyve
150 g pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1250 g kırmızı meyve ve 150 g pudra şekerini çatal yardımıyla veya robotta ezip püre haline getirin ve buzdolabında bekletin.
- 2Ayrı bir yerde; krema, süt, pudra şekeri ve vanilyayı bir tencereye koyup ocağı yakın.
- 3Jelatin yapraklarını elinizle parçalayarak içine ilave edin.
- 4Kaynatmadan sadece ısıtarak karıştırın ve jelatinlerin erimesini bekleyip ocağın altını kapatın.
- 5Daha sonra birer kepçe olacak şekilde küçük kaselere yerleştirip buzdolabında en az 3 saat soğutun.
- 6Üzerine buzdolabında beklettiğiniz sosu dilediğiniz gibi dökerek servis yapın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?