- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Kinoalı Sebzeli İsveç Köfte Tarifi
Tarif
Kinoalı Sebzeli İsveç Köfte Tarifi
Bol sebzeli İsveç Köfte, çok severek yaptığım tariflerden biridir.
60 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 15B
- 136
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g dana kıyma
20 g kinoa
2-3 tutam deniz tuzu
5 g kimyon
50 g haşlanmış kuru fasulye
20 adet sarı ve kırmızı çeri domates
8 adet brüksel lahanası
8 adet arpacık soğan
20 g çiğ tuzsuz fıstık
5 dal mini frenk soğan
1 adet yeşil kabak
Sosu için:
450 ml su
500 ml domates suyu
az miktardadeniz tuzu
az miktardataze çekilmiş karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Köfte hamuru için kinoayı suda ıslatın. Yarım saat bekletin.
- 2Suda bekletip süzdüğünüz kinoayı köfteyi yoğuracağınız kaba alın. Üzerine kıymayı, birkaç tutam deniz tuzunu ve kimyonu ekleyin. İyice yoğurun.
- 3Köfte hamurundan misket küçüklüğünde toplar elde edin.
- 4Yeşil kabak dışındaki sebzeleri köfte hamurları büyüklüğünde doğrayın.
- 5Doğradığınız sebzeler ile köfte hamurlarını pişirme tenceresine aktarın.
- 6Sosu için tüm malzemeyi bir kasede karıştırdıktan sonra tencereye ilave edin.
- 7Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte, 20 dakika pişirin.
- 8Servis önerisi: Bu yemeği doğranmış taze soğan veya ince kıyılmış taze naneyle birlikte servis edebilirsiniz.
- 9Yeşil çiğ kabağı ince ince ince doğrayın. 2 dakika kadar buzlu suda beklettikten sonra 2 dakika haşlayın. Tekrar buzlu suyun içine alın. Birkaç dakika sonra süzün. Yemeğin üzerine serpin.
Püf Noktası
Enerji: 341,2 kalori
Karbonhidrat: 17,4 g
Protein: 2,5 g
Yağ: 18,3 g
Lif: 5,8 g
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?