- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi
Tarif
Karpuz Kabuğu Reçeli Tarifi
Mevsiminde farklı reçel tariflerini sevenlere özel, tam kıvamında Karpuz Kabuğu Reçeli tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 204B
- 220
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g karpuz kabuğu
2 g karbonat
500 ml su
300 g toz şeker
2 g limon tuzu
4 adet karanfil
Nasıl Yapılır?
- 1Dilimlenmiş karpuz kabuklarının dış yüzeyini soyun.
- 2Temizlenmiş kabukları eşit parçalar halinde doğrayın.
- 3Karbonatlı su içerisinde 2 saat bekletin.
- 42 saatin sonunda karbonatlı sudan süzüp su dolu tencerede 30 dakika haşlayın.
- 5Şerbeti için; 500 ml suyun içerisine toz şeker, limon tuzu ve karanfilleri ekleyip karıştırarak kaynatın.
- 6Haşlanan karpuz kabuklarını şerbete ekleyip 45 dakika daha kaynatın.
- 745 dakikanın sonunda ocaktan alıp soğuyana kadar dinlendirin.
- 8Muhafaza etmek için sterilize bir kavanoza doldurup kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin.
- 9Karpuz kabuğu reçeli hazır, dilediğiniz zaman dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.
Püf Noktası
*Kabuğunu soymak için soyacak kullanmanızı öneririz.
*Haşlama sırasında üzerinde oluşan köpükleri ara ara kaşıkla temizleyin.
*Olmuş olan reçeli güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza ederek uzun ömürlü olmasını sağlayabilirsiniz.
*Kısık Ateş Tv’ye abone olup sizler için hazırladığımız tarif videolarımızın tamamına ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?