- Tarifler
- Kahvaltı Tarifleri
- Reçel Tarifleri
- Turunç Reçeli Tarifi
Tarif
Turunç Reçeli Tarifi
Sofranızda Akdeniz esintisi yaratacak turunç reçeli tarifi.
60 Dakika
8-10 Kişilik
Reçel Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 68B
- 26
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 kg turunç
800 g toz şeker
600 ml su
1/2 adet limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Turunçların kabuklarını portakal soyar gibi 6 ile 8 eş parçaya bölün.
- 2Böldüğünüz kabukların beyaz kısımlarını bıçak yardımıyla temizleyin.
- 3Kabuklarını sıkıca sararak rulo yapın ve bir iğne ile ipe geçirip kolye şeklinde bağlayın.
- 4Kabukları kaynayan suda 7-8 dakika bekletin ve soğuk suya alın. Bu işlemi üç ayrı tencerede kabukları haşladıktan sonra hemen soğuk suya koymak suretiyle 3 kez tekrarlayın.
- 5Turunç dizilerini şekerle birlikte sulanması için 3-4 saat bekletin.
- 6Sulanan turuncu ve şekeri nazikçe karıştırarak pişirin. Kaynayınca limon suyunu sıkın ve 5 dakika daha kaynatın.
- 7Reçel kıvam aldığında kavanozlara alın, soğuduktan sonra kapaklarını sıkıca kapatın ve hava almaması için ters çevirin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?