- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Karpatka (Polonya Pastası) Tarifi
Tarif
Karpatka (Polonya Pastası) Tarifi
Polonya’nın meşhur pastası Karpatka tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Pasta Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 116B
- 163
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
240 ml su
1 g tuz
160 g un
2 tutam kabartma tozu
5 adet yumurta
Kreması için:
200 g toz şeker
10 g mısır nişastası
30 g un
15 g toz vanilya
3 adet yumurta sarısı
Üzeri için:
pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için; orta boy bir tencerede su, tereyağı ve tuzu orta ateşte kaynar hale getirin. Karışıma unu karıştırarak ekleyin, fazla su ve topaklar gidene kadar hamuru pişirin. Bu işlem 3-5 dakika sürebilir.
- 2Pişen hamuru soğuması için başka bir kaba alın.
- 3Ilınan hamura, kabartma tozu ve 5 yumurtayı tek tek olacak şekilde karıştırarak yedirin.
- 4Hamurun yarısını yağlı kağıt serili 20 cm'lik bir kalıba yayın ve fazla düzleştirmeyin.
- 5Yaklaşık 200 derecelik fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen hamuru kalıptan çıkarın ve oda ısısında soğutun.
- 6Kalan diğer yarı hamur için de aynı işlemi uygulayın.
- 7Kreması için; 125 g tereyağı hariç tüm malzemeyi karıştırın ve ocağa alın. Orta ateşte sürekli çırparak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- 8Kıvam alan kremayı ocaktan alın ve kabuklanmaması için üzerine streç film serip soğumaya bırakın.
- 9Oda sıcaklığındaki yumuşak tereyağını çırpın, içerisine streç filme sardığınız kremayı azar azar ekleyerek homojen ve pürüzsüz hale getirin.
- 10Kalıbın tabanına pişen hamurlardan birini koyun, kalıbı kapatın. Kremanın tamamını hamuru örtecek şekilde dökün ve düzleştirin. Son olarak diğer pişen hamuru da hafifçe bastırarak üzerine kapak yapın.
- 11Pastanızı krema sertleşene kadar en az 3 saat buzdolabında dinlendirin.
- 12Dinlenen pastayı kalıptan çıkarın ve üzerine bol pudra şekeri serperek servis edin.
Püf Noktası
*20 cm'lik kalıp kullanmanızı öneririm.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar (4)
Merhaba, reçeteyi harfiyen uyguladım, daha önce ekler ve profiterol yaparken de aynı sorunu yaşadım hamurların içi ve altı pişmemiş gibi ıslak kaldı bunun sebebi nedir sorunu nasıl çözerim ?
Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi