- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Karnıyarık Tarifi
Tarif
Karnıyarık Tarifi
Türk mutfağının en gözde yemeklerinden biri olan Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 1M
- 138
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet kemer patlıcan
3 adet soğan
50 ml zeytinyağı
200 g koyun kıyması
2 adet sivri biber
2 diş sarımsak
3 adet domates
1/2 demet maydanoz
yeteri kadar tuz&karabiber
kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için:
domates
sarımsak
yeşil sivri biber
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanların sap kısmını kesin, alacalı soyun. İki ucuna hiç dokunmadan bıçakla uzunlamasına ortadan bir yarık açın.
- 2Tuzlu suda 15-20 dakika beklettikten sonra sudan çıkarın, fazla suyunu elinizde sıkıp kurulayın.
- 3Bol kızgın sıvı yağda patlıcanların her tarafı altın sarısı renk alana kadar kızartın.
- 4Bir fırın tepsisine dizin. Fırını 200°C'ye ayarlayın.
- 5Soğanları incecik kıyın, zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ilave edin, orta ateşte hafif renk alana kadar kavurun.
- 6Ardından ince doğranmış 2 adet yeşil biber ve 2 diş sarımsak ilave edin. Tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- 7Doğranmış domatesleri ekleyip hafif suyunun çekmesini sağlayın. Son olarak kıyılmış maydanoz ilave edip karıştırın.
- 8Hazır olan kıymalı harcı patlıcanların içine eşit miktarda yerleştirin. Üzerlerini süslemek için 1 adet domatesi 6 eşit parçaya bölün. Patlıcanların her birinin üzerine 1'er adet sarımsak, sivri biber ve domates yerleştirin.
- 9Fırın tepsisine 1 çay bardağı su koyun. Sıcak fırının orta rafında domateslerin kabuğu kızarana ve yumuşayana kadar, yaklaşık yarım saat pişirin.
- 10Karnıyarık hazır, sıcak olarak servis yapın.
Püf Noktası
*Karnıyarığı fırın yerine yayvan bir tencerede kapağı kapalı olarak ocak üstünde de pişirebilirsiniz. Eğer kızartma yemeniz sakıncalıysa patlıcanları közledikten sonra harçla doldurabilirsiniz.
*Karnıyarık Kaç Kalori?
- Bir porsiyon karnıyarık yaklaşık olarak 200-300 kalori arasında değişebilir.
*Karnıyarığın İçine Ne Konur?
- Karnıyarığın içine genellikle kıyma, soğan, sarımsak, biber, domates, baharatlar ve yeşillikler gibi malzemeler konulur.
*Karnıyarık ve İmambayıldı Arasındaki Fark Nedir?
- İmambayıldının karnıyarıktan farkı içinde et olmaması, zeytinyağlı olması ve soğuk olarak servis edilmesidir.
*Karnıyarık Baharatları Nelerdir?
- Karnıyarık için kullanılan baharatlar kişisel tercihlere göre değişebilir, ancak genellikle karabiber, tuz, kırmızı toz biber, kimyon gibi baharatlar kullanılır.
*Karnıyarık İçin Patlıcan Kaç Dakika Kızartılır?
- Patlıcan kızartma süresi, patlıcanın kalınlığına ve kullandığınız yağın sıcaklığına bağlı olarak değişebilir. Genellikle patlıcanlar altın sarısı renk alana kadar kızartılır, bu da genellikle 5-7 dakika sürebilir. Patlıcanları kızartırken dikkatli olun, fazla kızartmak lezzetini etkileyebilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
4.8
8 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etli Yemek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.