- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Karadutlu ve Naneli Dondurma Tarifi
Tarif
Karadutlu ve Naneli Dondurma Tarifi
Yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden karadutlu dondurma tarifi, nasıl yapılır? Ev yapımı karadut ve naneli dondurma yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
- 20B
- 149
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Karadutların saplarını ayıklayın. Ayıklanan karadutlara naneleri ilave edip mutfak robotundan çekin.
- 2Süt, krema ve toz şekeri bir tencerede karıştırıp orta ateşte kaynama noktasına gelince ocaktan alın. Tel çırpıcı ile güzelce karıştırıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
- 3Karadut ve hazır olan sütlü karışımı güzelce çırpın. Büyük bir kaba buz doldurun. Üzerine orta boy cam bir kese yerleştirip derin dondurucuda 1 saat bekletin.
- 4Derin dondurucudan buzlu kabı alın, buzun üzerindeki cam kaseye karışımı döküp hızlı hızlı tahta kaşık ile 10 dakika güzelce karıştırın.
- 5Karışım bir miktar yoğunlaşınca derin dondurucuda 24 saat dinlendirmeye bırakın ve sonrasında dilediğiniz gibi servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?