- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Muzlu ve Hurmalı Dondurma Tarifi
Tarif
Muzlu ve Hurmalı Dondurma Tarifi
Sıcak yaz günlerinin vazgeçilmez lezzeti, özellikle Ramazan sofralarının baş tacı olan hurmanın dondurmayla müthiş uyumu... Hurmalı ve bol cevizli dondurma tarifi nasıl yapılır?
25 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
- 22B
- 30
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet hurma
4 adet anamur muz
15 g vanilya özü
40 g bal
50 g ceviz içi
Nasıl Yapılır?
- 1Muzlu protein yoğurdunu karıştırma kabına ekleyin.
- 24 adet anamur muzu soyup doğrayarak blender haznesine ekleyin.
- 38 adet hurmanın çekirdeklerini çıkarın ve 50 g ceviz içi ile beraber blender haznesine ekleyin.
- 440 g bal, 100 ml muzlu süt ve 15 g vanilya özünü blender haznesine ekleyin.
- 5Blender ile karışımınızı iyice karıştırdıktan sonra muzlu protein yoğurdunun üzerine ekleyin ve karıştırın.
- 6Karışımınızı uygun bir kaba aktararak üzerini hava almayacak şekilde kapatın.
- 7Dondurmanızı 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
- 8Dondurmanız dolapta 6 saat dinlendikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Dondurmanın kristalize olmasını engellemek için 6 saat boyunca, her saat başı dolaptan çıkartarak karıştırın. Daha sonra üzerini örterek dolaba geri yerleştirin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.