- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Kremalı Şeftalili Dondurma Tarifi
Tarif
Kremalı Şeftalili Dondurma Tarifi
Katkısız ve doğal ev yapımı şeftalili dondurma nasıl yapılır? Şeftalili dondurma tarifinin püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
- 24B
- 157
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 g şeftali
125 ml su
160 g toz şeker
1 adet çubuk vanilya özü (çekirdeği)
Nasıl Yapılır?
- 1Şeftalilerin kabuklarını soyun, çekirdeğini çıkarın, iri iri doğrayın ve bir tencereye alın.
- 2Üzerine su ilave edip 8-10 dakika boyunca ara ara karıştırarak pişirin.
- 3Daha sonra ocağı kısık ateşe getirin, toz şekeri ilave edip karıştırarak şekerin erimesi sağlayın.
- 4Kıvam aldıktan sonra ocaktan alın, 2 saat oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.
- 5Soğuyan karışımı, kremayı, ekşi kremayı ve vanilyayı bir blendera alıp püre haline gelene dek çekin.
- 6Ardından bir dondurma kabına alın ve derin dondurucuya yerleştirin.
- 7Dondurmanın kristalize olmaması için 8 saat boyunca, her saat başı karıştırın.
- 8Minimum 12 saat derin dondurucuda bekletin, daha sonra dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?