- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Kalp Şeklinde Kurabiye Tarifi
Tarif
Kalp Şeklinde Kurabiye Tarifi
Sevginizi katarak hazırlayacağınız, önce gözünüzü sonra midenizi doyuracak nefis kalp kurabiyerler... Kalp şeklinde kakaolu kurabiye tarifi nasıl yapılır?
55 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 18B
- 72
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
350 g un
100 g pudra şekeri
1 adet yumurta akı
1 tutam tuz
5 g vanilya
12 g kakao
5-6 adet taze çilek
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağı, pudra şekeri, yumurta akı, tuz, vanilya ve kakaoyu bir hamur yoğurma kabında yoğurun.
- 2Unu yavaş yavaş ekleyin. Çok sert olmayan bir hamur elde edin.
- 3Hamuru ayrı bir kaba alın ve buzdolabında 30 dakika dinlendirin.
- 4Dinlenen hamuru tezgaha alın. Merdane yardımıyla yarım santim inceliğinde açın ve kalp şeklindeki kurabiye kalıpları ile kesin.
- 5Kalp şeklindeki hamurları yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin.
- 6Hamurların üzerine çatal yardımıyla minik delikler yapın.
- 7Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.
- 8Pişmiş kurabiyeleri fırından çıkararak soğumaları için bir köşede bekletin.
- 9Ara dolgusu için, büyük bir kasede labne ve kremayı çatal yardımıyla çırpın.
- 10Çilekleri yıkayın, yapraklarını temizleyin ve minik minik doğrayın.
- 11Labneli karışıma çilekleri ekleyin ve karıştırın.
- 12Soğuyan kurabiyelerin arasına hazırladığınız labneli karışımdan ekleyerek sandviç yapın ve servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?