- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Levain Kurabiye Tarifi
Tarif
Levain Kurabiye Tarifi
Bu tarif herkesi kendine hayran bırakacak! Bugün New York’un meşhur lezzeti olan bol çikolatalı Levain Kurabiye tarifini denemeye var mısınız? Kolay yapımı ve yumuşacık lezzetiyle alışılmışın dışında bir lezzetle tanışmadan önce tarif videomuzu izlemeyi unutmayın! 😊🍪
45 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 15B
- 121
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g toz şeker
4 adet yumurta
320 g un
4 g mısır nişastası
5 g kabartma tozu
5 g toz vanilya
2 g tuz
250 g bitter damla çikolata
150 g beyaz damla çikolata
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını fansız 175°C’de ısıtın.
- 2Fırın tepsinize silpatı yerleştirin ve unu silpata yayarak koyun. Önceden ısıtılmış (fansız) fırında hafif renk alana kadar unu 10 dakika pişirin. Ardından ince bir tel süzgeçten geçirerek soğumaya alın.
- 3Kurabiye hamuru için: Derin bir karıştırma kabında oda sıcaklığındaki tereyağını alın.
- 4Bir spatula yardımı ile ezerek tereyağını yumuşatın ve toz şekeri ilave edip iyice karıştırarak birbirine yedirin.
- 5Karışıma yumurtaları teker teker ekleyin, her yumurta ilavesinin ardından karıştırmayı ihmal etmeyin.
- 6Daha sonra bir mikser makinesine alın. Üzerine elediğiniz unu, mısır nişastasını, kabartma tozunu, vanilyayı ve tuzu ekleyip orta hızda karıştırın.
- 7Hamur karışımına bitter ve beyaz çikolataları koyup güzelce karışmalarını sağlayın. Daha sonra +4°C buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
- 8Dinlenen kurabiye hamurunu dondurma kaşığı yardımı ile yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralarında geniş boşluklar bırakarak yerleştirin.
- 9Önceden ısıtılmış 175°C (fanlı) fırında 13 dk. pişirin.
- 10Oda sıcaklığında 7-8 dk. dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.9
7 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kurabiye Tarifleri
Yorumlar (4)
Unu fırınlama nedeni nedir acaba
Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Merhaba. Bunun amacı kurabiyeye özel bir doku ve lezzet katmak. Unu hafifçe fırınlayarak, içindeki nemin bir kısmını buharlaştırır ve unun daha yoğun bir aromaya sahip olmasını sağlarsınız. Bu işlem, hamura daha derin ve kavrulmuş bir tat verir, aynı zamanda kurabiyelerin daha gevrek olmasını da destekler. Teşekkürler 😊