Kısık Ateş
Tarif

Levain Kurabiye Tarifi

Bu tarif herkesi kendine hayran bırakacak! Bugün New York’un meşhur lezzeti olan bol çikolatalı Levain Kurabiye tarifini denemeye var mısınız? Kolay yapımı ve yumuşacık lezzetiyle alışılmışın dışında bir lezzetle tanışmadan önce tarif videomuzu izlemeyi unutmayın! 😊🍪
45 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
  • 15B
  • 121
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g Pınar Tereyağı, oda ısısında
Pınar
200 g toz şeker
4 adet yumurta
320 g un
4 g mısır nişastası
5 g kabartma tozu
5 g toz vanilya
2 g tuz
250 g bitter damla çikolata
150 g beyaz damla çikolata

Nasıl Yapılır?

  • Fırını fansız 175°C’de ısıtın.
  • Fırın tepsinize silpatı yerleştirin ve unu silpata yayarak koyun. Önceden ısıtılmış (fansız) fırında hafif renk alana kadar unu 10 dakika pişirin. Ardından ince bir tel süzgeçten geçirerek soğumaya alın.
  • Kurabiye hamuru için: Derin bir karıştırma kabında oda sıcaklığındaki tereyağını alın.
  • Bir spatula yardımı ile ezerek tereyağını yumuşatın ve toz şekeri ilave edip iyice karıştırarak birbirine yedirin.
  • Karışıma yumurtaları teker teker ekleyin, her yumurta ilavesinin ardından karıştırmayı ihmal etmeyin.
  • Daha sonra bir mikser makinesine alın. Üzerine elediğiniz unu, mısır nişastasını, kabartma tozunu, vanilyayı ve tuzu ekleyip orta hızda karıştırın.
  • Hamur karışımına bitter ve beyaz çikolataları koyup güzelce karışmalarını sağlayın. Daha sonra +4°C buzdolabında 15-20 dakika dinlendirin.
  • Dinlenen kurabiye hamurunu dondurma kaşığı yardımı ile yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralarında geniş boşluklar bırakarak yerleştirin.
  • Önceden ısıtılmış 175°C (fanlı) fırında 13 dk. pişirin.
  • Oda sıcaklığında 7-8 dk. dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
4.9
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kurabiye Tarifleri

Kedidili Bisküvisi Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
34B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Tereyağlı Un Kurabiyesi Tarifi
15B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Damla Sakızlı Alaçatı Kurabiyesi Tarifi
14B Görüntüleme

Yorumlar (4)

aylin özbayhan
· 31.08.2022

Silpat yerine normal yağlı kağıt kullanamaz mıyız?

Gülçin Kaya
· 01.09.2022

Olur tabii ki 👍

Noktanın Analitigi
· 04.10.2024

Unu fırınlama nedeni nedir acaba

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 31.10.2024

Merhaba. Bunun amacı kurabiyeye özel bir doku ve lezzet katmak. Unu hafifçe fırınlayarak, içindeki nemin bir kısmını buharlaştırır ve unun daha yoğun bir aromaya sahip olmasını sağlarsınız. Bu işlem, hamura daha derin ve kavrulmuş bir tat verir, aynı zamanda kurabiyelerin daha gevrek olmasını da destekler. Teşekkürler 😊