- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Kabaklı Meze Tarifi
Tarif
Kabaklı Meze Tarifi
Ekşi krema ile lezzetlendirilmiş bol cevizli kabaklı meze tarifi nasıl yapılır? Pratik kabaklı meze malzemeleri ve yapılışı...
25 Dakika
2 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 66B
- 362
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet kabak
1 adet kuru soğan
30 ml sızma zeytinyağı
5 g tuz
2 diş sarımsak
80 g ceviz içi
5 g taze veya kuru nane
Nasıl Yapılır?
- 1Kabakları rendeleyin, suyunu sıkın ve bir kenara ayırın.
- 2Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağı ile birlikte kısık ateşte kavurun.
- 3Rendelenmiş kabakları ekleyip kavurmaya devam edin, pişince ılınması için kenara alın.
- 4Ayrı bir kapta ekşi krema, tuz ve dövülmüş sarımsakları iyice karıştırın.
- 5Kabaklar ılık hale geldiğinde hazırladığınız ekşi krema sos ile birleştirin.
- 6Nane ve dövülmüş cevizleri ekleyin.
- 7Soğuduktan sonra üzerine sızma zeytinyağı gezdirerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Dilerseniz ekşi kremalı sosa az miktarda süzme yoğurt ekleyebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?