Kısık Ateş
Tarif

Izgara Tavuk Bowl Tarifi

Günün önerisi: Izgara Tavuk Bowl tarifi nasıl yapılır? Son zamanlarda en çok tercih edilen yemek türü olan Bowl nedir? Tek bir kase içerinde birçok farklı çeşidin küçük porsiyonlar halinde birleşmesinden oluşan bowl, sağlıklı yaşamaya çalışan, yediklerine dikkat eden ve düzenli egzersiz yapan kişilerin vazgeçilmez öğünlerindendir. Şimdi gelin ızgara tavuk bowl tarifi nasıl yapılır ona bir göz atalım. Tavuklu bowl tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? İşte tüm detaylarıyla, bol sebzeli tavuklu bowl tarifi…
45 Dakika
1 Kişilik
Beyaz Et/Tavuk Tarifleri
Izgara
Izgara Tavuk Bowl Tarifi
Paylaş
  • 21B
  • 58
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Marine Etmek için:
200 g tavuk göğsü
10 g kırmızı toz biber
5 g taze zencefil
1 dal taze biberiye
250 ml Pınar Süt
Pınar
Garnitür için:
1/2 adet kırmızı dolmalık biber
1/2 adet sarı dolmalık biber
5-6 adet çeri domates
1 adet salatalık
1/2 adet avokado
3-4 yaprak marul
100 ml limon suyu
100 ml zeytinyağı
100 g haşlanmış karışık kinoa
100 g Pınar Beyaz
Pınar
kavrulmuş susam

Nasıl Yapılır?

  • Marine etmek için; Tavuk göğsünü ince uzun şeritler halinde kesip geniş bir kaba alın. Kırmızı toz biber, taze zencefil, taze biberiye ve süt ile güzelce harmanlayın. Üzerine streç film çekerek buzdolabında en az 2 saat dinlenmeye bırakın.
  • Marine olan tavuk göğsünü tahta çöp şişlere S şeklinde takın.
  • Garnitür için; Kırmızı ve sarı biberleri halka doğrayın. Çeri domatesleri ikiye kesin. Salatalığı soyacak yardımıyla kalın şeritler halinde kesin. Avokadonun kabuğunu soyup dilimleyin. Marul yapraklarını doğrayın.
  • Sosu için limon suyu ve zeytinyağını karıştırın. Marul ve salatalığı bu sosla harmanlayıp çukur bir servis tabağının kenarına yerleştirin. Yanına domatesleri koyun. Diğer tarafa haşlanmış kinoayı koyun. Tabağın diğer kenarına da Pınar Beyaz’ı koyup üzerine avokado dilimlerini yerleştirin ve bir tutam kavrulmuş susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış döküm tavaya bir miktar zeytinyağı dökün, tavuk şişleri önlü arkalı pişirin. Dilimlenmiş biberleri de aynı şekilde tavada pişirdikten sonra tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.
  • Hazır olan garnitürlerin üzerine ızgara biberleri koyun. En üste tavuk şişleri yerleştirip servise hazır hale getirin. Afiyet olsun!

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
4.9
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Beyaz Et/Tavuk Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Renkli Biberli Piliç Sote Tarifi
15B Görüntüleme
Tavuklu Patlıcan Kebabı Tarifi
28B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Ispanaklı Tavuk Sarma Tarifi
97B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.