- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- İncirli Dondurma Tarifi
Tarif
İncirli Dondurma Tarifi
İçinizi ferahlatacak lezzet: incirli dondurma tarifi nasıl yapılır? Tamamen katkısız incirli dondurma yapımı ve püf noktaları...
25 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
- 27B
- 43
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet taze incir
50 g toz şeker
20 ml vanilya esansı
60 g bal
Nasıl Yapılır?
- 1Süt ve kremayı ölçerek bir karıştırma kabına alın.
- 2Taze incirleri soyun ve soyduğunuz incirleri bıçak yardımıyla ezerek püre haline getirin.
- 3Toz şekeri karıştırma kabına dökerek karıştırın.
- 4Vanilya esansı ve balı ilave ederek karıştırmaya devam edin.
- 5Püre haline getirdiğiniz incirleri de ilave ederek homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
- 6Dondurma karışımını uygun bir kaba alıp üzerini streçle örterek en az 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
- 7Dondurduktan sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Dondurmanın kristalize olmaması için 6 saat boyunca, her saat başı dolaptan çıkartarak karıştırın. Daha sonra üzerini örterek dolaba geri yerleştirin.
*6 saatin sonunda istediğiniz kıvama geldiğinde servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.