- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Kavunlu Bademli Dondurma Tarifi
Tarif
Kavunlu Bademli Dondurma Tarifi
Evde pratik dondurma yapımı: dondurma yapmanın püf noktaları nelerdir? Kavrulmuş bademlerle lezzetlendirilmiş kavunlu dondurma tarifi nasıl yapılır? Tam mevsiminde lezzetli mi lezzetli Kavunlu Bademli Dondurma tarifi ve tüm detayları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
60 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
- 15B
- 55
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet küçük boy kavun
20 g toz salep
150+50 g toz şeker
2 adet yumurta sarısı
200 g kavrulmuş badem
Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle kavunun kabuğunu soyup, çekirdeklerini temizleyin. Ardından iri iri doğrayarak dilimleyin.
- 2Dilimlenen kavunları mutfak robotundan hafif parçalı olacak şekilde geçirin.
- 3Orta boy bir tencereye; süt, krema, toz salep ve 150 g toz şekeri alıp karıştırarak ısıtın.
- 4Hemen arkasından robottan geçirdiğiniz kavun parçalarını tencereye alıp kaynama noktasına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Burada tamamen kaynatmamaya özen gösterin!
- 5Yumurta sarıları ve kalan 50 g toz şekeri bir kapta şeker eriyene kadar çırpın. Ilınan süt karışımından bir kepçe yumurta karışımına ilave edin ve karıştırın. Sütün sıcaklığı ile yumurta sıcaklığı dengelenince kalan sütün tamamına yumurta karışımını ekleyin. Benmari usulü hemen ocağa alıp karışım koyulaşana kadar karıştırın. Bu işleme temperleme yöntemi deniyor. Temperleme Nedir? Birbirinden farklı ısıdaki iki sıvının, yavaş yavaş birbirine karıştırılarak ısılarının eşitlenmesi işlemine deniyor. Bu teknikle, mutfaklarda çokça yaşanan ‘’kesilme’’ olayının önüne geçiliyor.
- 6Dolaba koyabileceğiniz temiz bir kaba alın. Üzerini, bir streç film ile kabuk tutmasını ve hava almasını engelleyecek şekilde kapatın.
- 7+4°C buzdolabına kaldırıp, en az 4-6 saat dinlendirin.
- 8Dinlenen dondurma karışımını buzdolabından çıkarın. Aynı zamanda dondurma makinesini kullanım talimatlarına göre hazırlamayı unutmayın!
- 9Dondurma karışımını yavaşça dondurma haznesine döküp düşük devirde karıştırmaya başlayın. Karıştırma sırasında kavrulmuş bademlerin yarısını ekleyin.
- 1010-15 dk. sonra karışımın dondurma kıvamı almaya başladığını göreceksiniz.
- 11Hazır olan bademli dondurmayı temiz bir kaba alın ve -18°C derin dondurucuda, en az 6-8 saat dondurun.
- 12Tamamen donan dondurmayı kalan kavrulmuş bademlerle süsleyerek dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Temperleme Nedir? Birbirinden farklı ısıdaki iki sıvının, yavaş yavaş birbirine karıştırılarak ısılarının eşitlenmesi işlemine deniyor. Bu teknikle, mutfaklarda çokça yaşanan ‘’kesilme’’ olayının önüne geçiliyor.
*Dondurma yapımında en önemli şey dondurma aparatlarınızı en az 1 gece önceden derin dondurucuda bekletmiş olmanız!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri
Yorumlar (2)
Şefim dondurma makinamız yok nasıl yapabiliriz:((
Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi