- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Hurmalı Patatesli Kek Tarifi
Tarif
Hurmalı Patatesli Kek Tarifi
Patatesten kek mi olur? Evet hem de çok güzel olur... Hurmalı Patatesli Kek tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 12B
- 60
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
15 adet hurma
3 adet patates
2 adet yumurta
100 ml zeytinyağı
150 g un
10 g kabartma tozu
70 g toz şeker
5 g toz tarçın
3 g mahlep
3 g yeni bahar
100 g ceviz içi
Nasıl Yapılır?
- 1Hurmaları sıcak suya koyup yumuşamalarını sağlayın, bu esnada fırınınızı da 180 derecede ısıtmaya başlayın.
- 2Patateslerin kabuklarını soyun ve güzelce haşlayın, daha sonra ezerek püre haline getirin.
- 3Derin bir karıştırma kabında 2 adet yumurta ve zeytinyağını çırpın.
- 4Ayrı bir kapta un, kabartma tozu, toz şeker, toz tarçın, mahlep, yeni bahar ve ceviz içini karıştırın.
- 5Çırptığınız yumurta ve yağ karışımına püre haline getirdiğiniz patatesleri ekleyin, bu karıştırma işlemini bir çatalla halledebilirsiniz.
- 6Sıcak suda bekleyen hurmaların çekirdeklerinden ayırıp küçük küçük doğrayın.
- 7Daha sonra unlu karışıma ilave edin ve tüm karışımları tek bir yerde birleştirin.
- 8Klasik bir kek kalıbını, harcı dökmeden önce hafif tereyağı ile yağlayıp unlayın.
- 9Eşit olarak döktüğünüz kek harcını ortalama 50- 60 dk. kontrollü olarak pişirin. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
55 Dakika
6-8 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.