Kısık Ateş
Tarif

Ekşi Kremalı ve Çikolatalı Kek Tarifi

Çayınızın yanına lezzetli bir atıştırmalık, ekşi kremalı ve çikolatalı kek tarifiyle misafirlerinizi ağırlayın.
60 Dakika
8-10 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Ekşi Kremalı ve Çikolatalı Kek Tarifi
Paylaş
  • 22B
  • 42
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
3 adet yumurta
200 g bitter çikolata
40 g kakao
100 g sıcak süt
150 g toz şeker
200 g un
10 g kabartma tozu
330 g Pınar Çikolata Sosu
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Çikolatayı parçalayın.
  • Sütü ısıtıp parçalanmış çikolatayı ve kakaoyu sütün içine atıp karıştırın.
  • Bir karıştırma kabında oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı ve şekeri çırpın.
  • Yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Ekşi kremayı da ekleyin.
  • Ardından un ve kabartma tozunu ekleyin.
  • Soğuyan çikolatalı sütlü karışımı da kek harcına ekleyin.
  • Tüm malzemeyi karıştırın.
  • Yağlanmış kek kalıbına dökün.
  • Önceden ısıtılmış 175°C fırında 45 dakika kontrol ederek pişirin.
  • Kek piştiğinde fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
  • Soğuyunca kalıptan çıkartıp servis tabağına alın.
  • Üzerine dilediğiniz kadar çikolata sosu ve bitter çikolata koyarak servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
4.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Çikolatalı Kestaneli Muffin Tarifi
4B Görüntüleme
Havuçlu Rulo Kek Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme
Yeşil Kabaklı Kek Tarifi
approved
60 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Sfy Yo
· 06.04.2022

Ekşi krema yerine koyabileceğimiz alternatif var mıdır?