- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Unsuz Kakaolu Kek Tarifi
Tarif
Unsuz Kakaolu Kek Tarifi
Unsuz kakaolu kek nasıl yapılır?
55 Dakika
6-8 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın, Çırpma
Paylaş
- 31B
- 247
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
125 ml sıcak su
50 g kakao
10 g vanilya aroması
150 g kabuksuz çiğ badem
1.5 g tuz
3 g karbonat
3 adet yumurta
200 g pudra şekeri
130 ml zeytinyağı
Sunum için:
50 g kakao
75 g bitter çikolata
Nasıl Yapılır?
- 1Sıcak su, kakao ve vanilya aromasını bir karıştırma kabında çırpma teli ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın ve bir kenara ayırın.
- 2Kabuksuz çiğ bademleri toz haline getirdikten sonra tuz ve karbonat ekleyip bir spatula ile karıştırın.
- 3Yumurtaları pudra şekeri ile mikserin çırpma teli ile orta yüksek hızda 3 dakika çırpın. Üzerine zeytinyağı ekledikten sonra 30 saniye daha çırpın.
- 4Daha sonra üzerine kakaolu karışımı ekleyip mikserin orta hızında 2 dakika çırpın.
- 523 cm çapındaki kek kalıbının yanlarını ve tabanını bir parça tereyağı ile yağlayın.
- 6Daha sonra kek kalıbının tabanını yağlı kağıt ile kaplayın. Yağlı kağıdın üzerini de hafifçe yağlayın.
- 7Hazır olan harcı kek kalıbına aktarın. Hava kabarcığı kalmaması için kalıbı mutfak tezgahına 2-3 defa hafifçe vurun.
- 8Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dk. pişirin.
- 9Sunum için; oda sıcaklığındaki kekin üzerini kakao ile kaplayın. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Çikolata eridikten sonra kremayı ekleyin ve iyice karıştırın. Daha sonra kekin üzerine gezdirin ve yenilebilir çiçekler ile süsleyerek servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?