- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Unsuz Çikolatalı Kek Tarifi
Tarif
Unsuz Çikolatalı Kek Tarifi
Unsuz, yağsız, şekersiz bol çikolatalı kek tarifi.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 18B
- 211
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g bitter çikolata
4 adet yumurta sarısı
4 adet yumurta beyazı
100+100 g pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritin.
- 2Yumurta sarılarını ve 100 g pudra şekerini mikser yardımıyla çırpın.
- 3Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını biraz çırptıktan sonra, geri kalan 100 g pudra şekerini ekleyin ve karışımı kabarana kadar çırpın.
- 4Yumurta sarısı karışımını eriyen çikolata içerisine azar azar ekleyerek karıştırın ve yavaş yavaş bütün çikolatayı ekleyerek tüm karışıma çikolatayı yedirin.
- 5Bu karışıma yumurta beyazlarının yarısını ekleyin ve dıştan içeri doğru kapatarak karıştırın. (fold tekniği)
- 6Geri kalan yumurta beyazını da koyup karıştırarak aynı işlemi uygulayın.
- 7Yağlı kağıt serili kalıba, kek karışımını dökün ve önceden ısıtılmış 160 derecede fırında 50 dakika pişirin.
- 8Ilık olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?