- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Hibeş Tarifi
Tarif
Hibeş Tarifi
Cevizli Hibeş, hem meze hem de sos olarak daha çok Antalya sofralarında karşımıza çıkmaktadır. Çok güzel tada ve kıvama sahiptir.
20 Dakika
2 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 79B
- 198
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g tahin
25 ml limon suyu
120 ml su
2 diş sarımsak
6 g kimyon
6 g toz kırmızı biber
40 g ceviz içi
Nasıl Yapılır?
- 1Geniş bir karıştırma kabına tahin ve limon suyunu ekleyin.
- 2Yarım su bardağı (120 ml) suyu da ilave ettikten sonra tümünü çırpın.
- 3Ezilmiş 2 diş sarımsağı ekleyin.
- 4Son olarak 1’er tatlı kaşığı kimyon, kırmızı toz biber ve ceviz içini ekleyip iyice karıştırın.
- 5Kıvamının humustan daha akışkan olmasına dikkat edin. Hibeş’iniz hazır, afiyet olsun.
Püf Noktası
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?