- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Cevizli Çerkez Tavuğu Tarifi
Tarif
Cevizli Çerkez Tavuğu Tarifi
Son derece lezzetli bol cevizli çerkez tavuğu tarifi nasıl yapılır? Çerkez tavuğu yapmanın püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma, Haşlama
Paylaş
- 108B
- 168
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g tavuk göğsü
1 l su
3 dilim bayat ekmek içi
80 g ceviz içi
3 diş sarımsak
yeteri kadar tuz
30 g Pınar Tereyağı
10 g kırmızı toz biber
Nasıl Yapılır?
- 1Tavuğu 1 litre suda hafif tuz ekleyerek haşlayın. Haşlanan tavuğu sudan süzgeç yardımıyla çıkarın. Biraz soğuduktan sonra lif lif didikleyin.
- 2Bayat ekmek içlerini 1 bardak haşlanmış tavuk suyu ile ıslatın.
- 3Ceviz ve sarımsakları iyice dövün.
- 4Ekmek içi, dövülmüş ceviz ve sarımsakları karıştırın. Bu malzemeye didiklenmiş tavukları da ekleyip çatalın ucu ile ezin.
- 5Son olarak yeteri kadar tuz ile lezzetlendirin.
- 6Hazırladığınız çerkez tavuğunu güzel bir servis tabağına alın.
- 7Üzerine tereyağında kavrulmuş kırmızı biber gezdirerek servis edin.
Püf Noktası
*Kırmızı biberi yağda yakıp üzerini dökebileceğiniz gibi yağda yakmadan üzerine ekleyebilirsiniz.
*1 gün buzdolabında dinlendirdikten sonra tüketebilirsiniz.
*Mezenin yoğun kıvamlı olduğunu düşünürseniz, sos dökmeden önce üzerine bir miktar tavuk suyu gezdirebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
4.7
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.