- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Tart Tarifleri
- Frambuazlı Tarçınlı Tart Tarifi
Tarif
Frambuazlı Tarçınlı Tart Tarifi
Tarçın ve frambuazın eşsiz uyumunu yakalayacağınız bir tatlı arıyorsanız, bu tarif tam size göre! Yumuşacık kek dokusu, frambuazın hafif ekşiliği ve tarçının sıcacık aromasıyla buluşuyor. Kışın çayın yanına yazın ise üzerinde dondurma ile servis edebileceğiniz bu tarif hem göze hem de damağınıza hitap ederek çay saatlerinizin favorisi olmaya aday. Kendinizi ve sevdiklerinizi şımartmak için mutfağa girin ve bu muhteşem lezzeti keşfedin! Peki, frambuazlı tarçınlı tart tarifi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar…
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 2B
- 26
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Crumble Hamuru için:
100 g un
60 g esmer şeker
3 g toz tarçın
Tart Hamuru için:
2 adet büyük boy yumurta
225 g esmer şeker
225 g badem unu
225 g beyaz un
4 g kabartma tozu
6 g toz tarçın
2 g tuz
Üzeri için:
200 g dondurulmuş frambuaz
70 g kırık badem ya da kavrulmuş file badem
pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Crumble için: un, esmer şeker, tarçın ve soğuk tereyağını bir kapta elinizle, bezelye taneleri gibi olana kadar ufalayın. Hazırladığınız crumble hamurunu buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Doğru kıvamı yakalayabilmek için tereyağının çok soğuk olması çok önemli!
- 2Tart Hamuru İçin: Yumurta ve esmer şekeri geniş bir karıştırma kabında mikserle çırpın. Ardından oda sıcaklığındaki tereyağını karışıma ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin.
- 3Ayrı bir karıştırma kabında badem unu, beyaz un, kabartma tozu, toz tarçın ve tuzu karıştırın. Bu kuru malzemeleri eleyerek, sıvı karışıma ekleyin.
- 422 cm çapında yuvarlak bir kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Kenarlarını da hafifçe yağlayarak kekin kalıptan kolayca çıkmasını sağlayabilirsiniz.
- 5Donmuş frambuazları kek hamurunun üzerine serpiştirin. Hafifçe bastırarak frambuazları hamurun içine yerleştirin.
- 6Yapmış olduğunuz crumble hamurunuzu frambuazların üzerine serpiştirin.
- 7Son olarak bademleri ilave edin 175°C önceden ısıtılmış fırında 45 dakika kontrollü olarak pişirin. Pişen tartı 1 saat dinlendirin.
- 8Dinlenen tartın üzerine pudra şekeri serpiştirerek servise hazırlayın. Afiyet olsun!
Püf Noktası
- Crumble yaparken tereyağını soğuk kullanmak hamurun fazla cıvık olmasını engelleyecek ve tam kırıntı kıvamına gelmesine yardımcı olacaktır.
- Tart piştikten sonra 1 saat dinlendirin.
- 22 cm çapında kek kalıbı kullanılmıştır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Selin Güloğlu
Yaşar Üniversitesi - Öğr. Gör. Eğitmen Şef
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.