Kısık Ateş
Tarif

Frambuazlı Tarçınlı Tart Tarifi

Tarçın ve frambuazın eşsiz uyumunu yakalayacağınız bir tatlı arıyorsanız, bu tarif tam size göre! Yumuşacık kek dokusu, frambuazın hafif ekşiliği ve tarçının sıcacık aromasıyla buluşuyor. Kışın çayın yanına yazın ise üzerinde dondurma ile servis edebileceğiniz bu tarif hem göze hem de damağınıza hitap ederek çay saatlerinizin favorisi olmaya aday. Kendinizi ve sevdiklerinizi şımartmak için mutfağa girin ve bu muhteşem lezzeti keşfedin! Peki, frambuazlı tarçınlı tart tarifi nasıl yapılır? İşte tüm detaylar…
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Frambuazlı Tarçınlı Tart Tarifi
Paylaş
  • 2B
  • 26
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Crumble Hamuru için:
100 g un
60 g esmer şeker
3 g toz tarçın
60 g Pınar Tereyağı (soğuk)
Pınar
Tart Hamuru için:
2 adet büyük boy yumurta
225 g esmer şeker
225 g Pınar Tereyağı (oda sıcaklığında)
Pınar
225 g badem unu
225 g beyaz un
4 g kabartma tozu
6 g toz tarçın
2 g tuz
Üzeri için:
200 g dondurulmuş frambuaz
70 g kırık badem ya da kavrulmuş file badem
pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Crumble için: un, esmer şeker, tarçın ve soğuk tereyağını bir kapta elinizle, bezelye taneleri gibi olana kadar ufalayın. Hazırladığınız crumble hamurunu buzdolabında 15 dakika dinlendirin. Doğru kıvamı yakalayabilmek için tereyağının çok soğuk olması çok önemli!
  • Tart Hamuru İçin: Yumurta ve esmer şekeri geniş bir karıştırma kabında mikserle çırpın. Ardından oda sıcaklığındaki tereyağını karışıma ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar çırpmaya devam edin.
  • Ayrı bir karıştırma kabında badem unu, beyaz un, kabartma tozu, toz tarçın ve tuzu karıştırın. Bu kuru malzemeleri eleyerek, sıvı karışıma ekleyin.
  • 22 cm çapında yuvarlak bir kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serin. Kenarlarını da hafifçe yağlayarak kekin kalıptan kolayca çıkmasını sağlayabilirsiniz.
  • Donmuş frambuazları kek hamurunun üzerine serpiştirin. Hafifçe bastırarak frambuazları hamurun içine yerleştirin.
  • Yapmış olduğunuz crumble hamurunuzu frambuazların üzerine serpiştirin.
  • Son olarak bademleri ilave edin 175°C önceden ısıtılmış fırında 45 dakika kontrollü olarak pişirin. Pişen tartı 1 saat dinlendirin.
  • Dinlenen tartın üzerine pudra şekeri serpiştirerek servise hazırlayın. Afiyet olsun!

Püf Noktası

  • Crumble yaparken tereyağını soğuk kullanmak hamurun fazla cıvık olmasını engelleyecek ve tam kırıntı kıvamına gelmesine yardımcı olacaktır.
  • Tart piştikten sonra 1 saat dinlendirin.
  • 22 cm çapında kek kalıbı kullanılmıştır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Selin Güloğlu
Selin Güloğlu
Yaşar Üniversitesi - Öğr. Gör. Eğitmen Şef
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Balkabaklı Creme Brulee Tart Tarifi
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pastel de Nata Tarifi
70 Dakika
6-8 Kişilik
21B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Antep Fıstıklı Tart Tarifi
90 Dakika
4-6 Kişilik
9B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.