- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Tart Tarifleri
- Balkabaklı Creme Brulee Tart Tarifi
Tarif
Balkabaklı Creme Brulee Tart Tarifi
En lezzetli tart tariflerinden biriyle karşınızdayım!Creme brulee tadında balkabaklı tart tarifi nasıl yapılır? Tüm detaylara videomuzdan ulaşabilirsiniz.
70 Dakika
4-6 Kişilik
Tart Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 13B
- 78
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Tart Hamuru için:
120 g un
15 g badem unu
2 g tuz
5 g vanilya
70 g toz şeker
Balkabağı Püresi için:
250-300 g dilimlenmiş balkabağı
250 ml su
200 g toz şeker
Balkabağı Dolgusu için:
balkabağı püresi
4 adet yumurta sarısı
50 g toz şeker
5 g vanilya
2 g tuz
2 g toz tarçın
Üzeri için:
80 g esmer şeker
20 g pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Tart Hamuru için; Fırını 170°C’ye ayarlayın. Bir karıştırma kabında beyaz un, badem unu, tuz, vanilya, toz şeker ve oda sıcaklığındaki tereyağını ufalanan bir hamur oluşana kadar karıştırın. Yeterince yoğurulan hamuru tezgaha alın. Elinizle biraz şekillendirdikten sonra iki yağlı kağıt arasına alıp eşit yayılacak şekilde merdane ile açın. Hamuru orta boy tart kalıbına yerleştirin, kenar kısımlarını düzleştirin. Ardından hamurun taban kısmını çatal yardımıyla delin, üzerine tart kalıbı boyutunda yağlı kağıt yerleştirin. Ağırlık yapması için kuru bakliyat serpiştirin. Bu işlem tart hamurunun fırında kabarmasını engelleyip düzgün bir şekilde pişmesini sağlayacaktır. Önceden ısıtılmış 170°C fırında 12-13 dakika pişirip fırından alın ve iyice soğumasını bekleyin.
- 2Balkabağı Püresi için; Dilimlenmiş kabakları bir tencereye alın. Üzerine su ve toz şeker ilave edip tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte kabaklar iyice yumuşayana kadar pişirin. Pişen kabakları sudan alın ve bir blender yardımıyla püre haline getirin. Balkabağı püreniz hazır.
- 3Balkabağı Dolgusu için; Hazır olan kabak püresini bir kaba alın. Üzerine yumurta sarılarını, toz şekeri, vanilyayı, tuzu, tarçını ve ekşi kremayı ekleyip pürüzsüz ve homojen kıvam alana kadar karıştırın.
- 4Hazırladığınız dolguyu soğumuş tart hamurunun üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 170°C fırında, 10 dakika daha pişirin.
- 5Fırından çıkan tartın üzerine esmer şeker serpin. Bir pürmüz yardımı ile karamelize hale gelene kadar şekeri yakın.
- 6Son olarak pudra şekeri ve yenilebilir çileklerle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?