- Tarifler
- Makarna Tarifleri
- Ev Yapımı Taze Erişte Tarifi
Tarif
Ev Yapımı Taze Erişte Tarifi
Ev yapımı erişte (kesme makarna) tarifi nasıl yapılır? Doğal ev yapımı kesme erişte yapmanın püf noktaları nelerdir? Peki, erişte nasıl kurutulur?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Makarna Tarifleri
Kurutma
Paylaş
- 67B
- 53
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g un
2 adet yumurta
2 tutam tuz
50 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Unu tezgahın üzerine eleyin. Ortasına bir çukur açın ve içine yumurtaları kırın, tuzu ekleyin.
- 2Bir çatal yardımıyla unu yumurtalara yavaş yavaş yedirerek karıştırın. Biraz toparladıktan sonra azar azar suyu ilave edin ve elinizle yoğurmaya devam edin.
- 3İyice yoğurduğunuz hamuru 4 eşit bezeye bölün ve nemli bir bezin altında yarım saat dinlendirin.
- 4Dinlenen bezelerin her birini ara ara unlayarak bir oklava yardımıyla veya makarna makineniz varsa onunla ince bir şekilde açın.
- 5Açtığınız hamurları bir bıçak yardımıyla eşit ve ince şeritler halinde uzunlamasına kesin ve 3-4 adedini üst üste koyarak ince ince doğrayın.
- 6Bu aşamadan sonra taze erişteniz hazır demektir. Dilerseniz taze olarak hemen pişirebilir, dilerseniz de kurutarak kullanabilirsiniz.
Püf Noktası
Erişte Nasıl Kurutulur?
- Erişteleri çok kalın doğrarsanız pişmesi zor olacaktır ve olabildiğince eşit şekilde kesmeye özen gösterin. Kurutmak için düzgün bir şekilde bir fırın tepsisine dizip fırında 70 ile 80 derecede 40-60 dakika arası kurutup mutfağınızda uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
- Erişteyi iyice kuruduktan sonra bez torbalara veya cam kavanozlara koyarak güneş görmeyen nemsiz bir ortamda saklayın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
4.8
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Makarna Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.