- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Ekşi Kremalı Kurabiye Tarifi
Tarif
Ekşi Kremalı Kurabiye Tarifi
Ekşi kremalı kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi renklendirin!
25 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 16B
- 17
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g esmer şeker
100 g toz şeker
10 g vanilya
1 adet yumurta
225 g un
20 g kakao
1 g karbonat
1 g kaya tuzu
130 g kırılmış çikolata parçaları
50 g bonbon çikolata
Nasıl Yapılır?
- 1Derin bir karıştırma kabında yumuşatılmış Pınar Tereyağı, Pınar Ekşi Krema ve şekerleri iyice çırpın.
- 2Krema kıvamına gelince yumurtayı ekleyin.
- 3Diğer tarafta un, kabartma tozu, kakao, vanilya ve tuzu karıştırın.
- 4Hazır olan kuru malzemeyi ıslak malzeme ile karıştırın ve parça çikolataları ekleyin ama çok fazla yoğurmayın.
- 5Küçük parçalar koparıp yassı şekiller verin ve üzerine renkli bonbon çikolatalar yerleştirin.
- 6Hazır olan kurabiyeyi yağlı kağıt yerleştirdiğiniz tepsinin üzerine dizin.
- 7Önceden ısıtılmış 180°C fırında 10 dakika pişirip dinlendirip servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kurabiye Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
4-6 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.