Kısık Ateş
Tarif

Ekşi Kremalı Kurabiye Tarifi

Ekşi kremalı kurabiye tarifi ile çay saatlerinizi renklendirin!
25 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Ekşi Kremalı Kurabiye Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 17
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
80 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 g esmer şeker
100 g toz şeker
10 g vanilya
1 adet yumurta
225 g un
20 g kakao
1 g karbonat
1 g kaya tuzu
130 g kırılmış çikolata parçaları
50 g bonbon çikolata

Nasıl Yapılır?

  • Derin bir karıştırma kabında yumuşatılmış Pınar Tereyağı, Pınar Ekşi Krema ve şekerleri iyice çırpın.
  • Krema kıvamına gelince yumurtayı ekleyin.
  • Diğer tarafta un, kabartma tozu, kakao, vanilya ve tuzu karıştırın.
  • Hazır olan kuru malzemeyi ıslak malzeme ile karıştırın ve parça çikolataları ekleyin ama çok fazla yoğurmayın.
  • Küçük parçalar koparıp yassı şekiller verin ve üzerine renkli bonbon çikolatalar yerleştirin.
  • Hazır olan kurabiyeyi yağlı kağıt yerleştirdiğiniz tepsinin üzerine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında 10 dakika pişirip dinlendirip servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kurabiye Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Yeni Yıl Kurabiyesi Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
25B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Zencefilli Kurabiye Tarifi
70 Dakika
8-10 Kişilik
24B Görüntüleme
Kayısı Marmelatlı Kurabiye Tarifi
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.