- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Yeni Yıl Kurabiyesi Tarifi
Tarif
Yeni Yıl Kurabiyesi Tarifi
Gingerbread adıyla çok yaygın olan zencefilli kurabiyeler, yeni yılınıza hem renk hem şans getirecek! 🥳🎉 Royal Icing’li yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 25B
- 215
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta
300 g esmer şeker
500 g un
10 g toz zencefil
5 g toz karanfil
15 g kakao
5 g kabartma tozu
5 g muskat rendesi
5 g toz tarçın
Kurabiye Kreması için:
3 adet yumurta beyazı
450 g pudra şekeri
15 g limon suyu
Nasıl Yapılır?
- 1Bir kapta 1 adet yumurta ve esmer şekeri çırpın. Oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip karıştırın. Ardından un, zencefil, karanfil, kakao, kabartma tozu, muskat ve tarçını kabın içerisine ekleyin.
- 2Tüm malzemeyi yoğurun ve iki yağlı kağıt arasında dilediğiniz kalınlıkta açın. Hamuru açılmış olarak dolapta 15 dakika dinlendirin.
- 3Ardından şekilli kurabiye kalıpları ile kesin. Önceden ısıtılmış 175°C fırında 10 dakika pişirin. Üzerini royal icing ile süsleyin.
- 4Royal icing/kurabiye kreması için: 3 adet yumurta beyazını, 450 g pudra şekeri ile çırpmaya başlayın. Kar halini alınca limon suyunu ekleyin. Mikserin hızını yavaş yavaş artırarak yüksek hızda bir süre daha sert tepecikler oluşturana kadar karıştırın.
- 5Farklı renklerde royal icing yapmak için, farklı kapların içine alıp gıda boyası ile renklendirebilirsiniz. Daha sonra dolgu olarak kullanacağınız icingleri sıkma poşetlerine doldurup kurabiyelerinizi dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?