- Tarifler
- Salata Tarifleri
- Ege Usulü Turp Otu Tarifi
Tarif
Ege Usulü Turp Otu Tarifi
Hem çok pratik hem çok sağlıklı Ege Usulü Turp Otu tarifi! Ege usulü turp otu salatası tarifi nasıl yapılır?Nefis salata soslu turp otu salatası yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte tadına bayılacağınız ege usulü turp otu salatası tarifi...
20 Dakika
2 Kişilik
Salata Tarifleri
Karıştırma, Haşlama
Paylaş
- 118B
- 96
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet turp otu
40 ml limon suyu
60 ml zeytinyağı
yeteri kadartuz
2-3 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- 1Turp otlarının sap ve yaprak kısımlarını ayırıp güzelce yıkayın.
- 2Geniş bir tencerede haşlama suyunu kaynatın. (ortalama 2 litre)
- 3Sap kısımları yapraklarına göre daha sert olduğu için ilk olarak sap kısımlarını kaynar suya atın. 1-2 dakika sonra yapraklarını ekleyin.
- 4Tamamını canlı bir yeşil alıncaya kadar haşlayın. Ardından turp otlarını süzüp içi buzlu su ile dolu bir başka kaba alın. Böylelikle ürünün ısısını düşürüp daha fazla pişmesini engelleyin.
- 5Turp otlarını ılık servis etmeyi tercih ederseniz, servis etmeden bir süre önce ılık bir suda bekletebilirsiniz.
- 6Servise hazır hale gelen turp otlarını tabakta ve çatalda daha derli toplu durması için doğrayın.
- 7Sosu için: limon suyu, zeytinyağı, tuz ve ezilmiş sarımsakları bir kasede güzelce karıştırın.
- 8Tabağa aldığınız pişmiş turp otlarının üzerine sosu dökerek servis edin. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Serkan Çakır
Executive Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?