- Tarifler
- Salata Tarifleri
- Patatesli Ekşi Kremalı Kabak Tarifi
Tarif
Patatesli Ekşi Kremalı Kabak Tarifi
Patatesli ekşi kremalı kabak salatası nasıl yapılır?
30 Dakika
6-8 Kişilik
Salata Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 13B
- 78
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g bebek yeşil ve sarı kabak
400 g bebek patates
5 g toz şeker
tuz&karabiber
2 demet taze soğan
1 demet dereotu
50 g konserve mısır
Nasıl Yapılır?
- 1Yeşil kabak, sarı kabak ve patatesleri aynı boyutlarda doğrayın.
- 2Patatesleri bir tencereye alıp üzerini kaplayacak kadar su ilave edin, toz şeker ve tuz serpin.
- 3Tencereyi kaynama noktasına getirip patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 10-12 dakika kısık ateşte haşlayın.
- 4Ardından kabakları ekleyip tüm sebzeler yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
- 5Tereyağını geniş bir tavada eritip ince dilimlenmiş taze soğanları renkleri solana kadar kavurun, ardından ince kıyılmış dereotunu ve haşlanmış sebzeleri ekleyin.
- 6Tavayı ateşten alıp ekşi kremayı ilave edin. Tavayı yeniden ateşin üzerine koyup ılıyana kadar ısıtın.
- 7Tuz, karabiber ve konserve mısır serperek ılık olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
3.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Salata Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.