- Tarifler
- Makarna Tarifleri
- Ege Otlu Tortellini Tarifi
Paylaş
- 13B
- 65
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Makarna Hamuru için:
100 g semolina unu
1 adet yumurta
15 g zeytinyağı
İç Harcı için:
20 g zeytinyağı
3 diş sarımsak
3-4 adet sivri kuru biber
250 g karışık ot (arapsaçı, ısırgan, pırasa, maydanoz vs.)
1/2 adet limon kabuğu rendesi
Ispanak Sosu için:
200 g ıspanak
25 g arapsaçı
20 g İzmir tulum peyniri
30 g zeytinyağı
10 g limon suyu
2 g tuz
Makarnayı Lezzetlendirmek için:
1/2 adet limon kabuğu rendesi
5 g kırmızı toz biber
2 tutam tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Makarna Hamuru için: Semolina unu tezgahımıza alıyoruz ve ortasına havuz açarak daire şeklini veriyoruz. İçerisine yumurtamızı kırıp zeytinyağımızı ilave ediyoruz ve yumurtamızı çırpmayla başlıyoruz. Birbirine karışan yumurta ve yağı yavaşça unla birleştirerek yoğuruyoruz. 10 dk. yoğurduktan sonra hamurumuz hazır, streç filme sarıp kenarı kaldırıyoruz ve dinlenmeye bırakıyoruz.
- 2İç Harcı için: Tavada zeytinyağı ve tereyağını ısıtıyoruz ve arkasından ince ince doğranmış sarımsakları, 2 cm uzunluğunda doğranmış kuru biberleri ekliyoruz. Karışık otlarımızı doğrayıp içerisine atıyoruz ve yarım limon kabuğu rendesini de atıp kavurmaya devam ediyoruz. 10 dk. kısık ateşte kavurduktan sonra soğuması için kenara alıyoruz.
- 3Ispanak Sosu için: Ispanak ve arapsaçını iyice yıkadıktan sonra haşlıyoruz ve haşlanan ürünleri blenderın içerisine alıyoruz ve üzerine tulum peyniri, zeytinyağı ve limon suyu ekleyip blenderdan geçiyoruz tuz ilavesi için 2 gr tuz yeterlidir, sosumuz da hazır.
- 4Artık makarnamızı açıp tortellinimizi hazırlayabiliriz bunun için hamurumuzu hafif unlayarak merdane ile biraz inceltiyoruz ve ardından makarna makinemizde açıyoruz. Açtığımız hamuru orta boy bir kavanoz kapağı ile daire şeklinde kesiyoruz ve daire şeklindeki hamurlarımızın ortasına yarım tatlı kaşığı iç harcımızdan yerleştiriyoruz ve yarım daire olacak şekilde katlıyoruz. Yarım dairemizin iki ucunu birleştiriyoruz ve tortellinimiz haşlanmaya hazır.
- 5Kaynamakta olan suyumuza tortellinilerimizi atıyoruz ve 3-4 dk. haşlamaya bırakıyoruz. Makarnayı lezzetlendirmek için: haşlanan ürünleri eritilmiş tereyağlı tavamıza alıyoruz, içerisine limon kabuğu rendesi, toz biber ve tuzumuzu ilave ediyoruz. Bu şekilde 2 dk. tavada karıştırmamız yeterlidir.
- 6Sunum için limon dilimlerimizin üzerine yıldız anasonumu havandan geçiyoruz ve limonların üzerine ilave ediyoruz daha sonra şeker ilave edip pürmüzle karamelize ediyoruz. Herkese afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Furkan Aydın
Gastronomi bölümü öğrencisi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?