Kısık Ateş
Tarif

Edamame Püreli Izgara Jumbo Karides Tarifi

Sanatsal bir çalışma ve unutulmaz lezzetleri bir arada yakalayabilmek için mutlaka denemeniz gereken bir tarif! Püreli ızgara jumbo karides nasıl yapılır?
35 Dakika
2 Kişilik
Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri
Tava
Paylaş
  • 21B
  • 69
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet jumbo karides
10 g kırmızı toz biber
45 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 diş sarımsak
50 ml su
3 ml trüf yağı
10 ml zeytinyağı
5 g tatlı pul biber
Püresi için:
1 adet avokado
1/2 adet yeşil elma
5 yaprak taze fesleğen
10 g tahin
2 diş sarımsak
Üzeri için:
200 g edamame püresi
1 adet bebek havuç
1 adet bebek kabak
30 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
mikro filiz

Nasıl Yapılır?

  • Jumbo karidesleri kabuklarıyla birlikte ızgarada pişirin. Pişirdiğiniz karideslerin kabuklarını ve kafasını ayırın ve kendisini temizleyin.
  • Karidesin kabuklarını kırmızı toz biber ile tereyağında kavurun.
  • Rendelenmiş sarımsak ilave edin ve üzerine su ilave edin. Yağı çıkana kadar çektirin. Süzdürün.
  • Trüf yağı, zeytinyağı ve tatlı pul biberi homojen bir kıvam elde edene kadar çırpın.
  • Püre malzemelerini blenderda çekip pürüzsüz püre haline getirin.
  • Püreyi tabağa alın ve paletle çekin. Elde ettiğiniz yağı tabağa ilave edin ve karidesi yerleştirin.
  • Edamame püresini noktalar halinde karidesin üzerine sıkın.
  • Baby kabak ve havuçları slice kesin ve blanch edin. Pınar Ekşi Krema’yı sıkma torbasına alın ve noktalar halinde tabağa yerleştirin.
  • Mikro filiz ve isteğe göre edamame ile tabağınızı renklendirip servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Deniz Ürünleri/Balık Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Limonlu Mezgit Tarifi
30 Dakika
4-6 Kişilik
17B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Toprak Güveçte Çipura Tarifi
18B Görüntüleme
Confit Granyöz Tarifi
approved
60 Dakika
1 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.