- Tarifler
- Çorba Tarifleri
- Düğün Çorbası Tarifi
Tarif
Düğün Çorbası Tarifi
Düğünlerde, çeşitli davetlerde servis edilen düğün çorbası tarifi nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Çorba Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 80B
- 136
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g kuzu eti
2 litre sıcak et suyu (kuzu kemiğinden)
1 tutam tuz
1. Terbiye için:
40 g un
300 ml sıcak çorba suyu
2. Terbiye için:
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon suyu
Üzeri için:
kırmızı toz biber
Nasıl Yapılır?
- 1Kuşbaşı büyüklüğünde doğranmış kuzu etini bir tencereye alın, üzerine 2 litre et suyu ve bir tutam tuz koyarak haşlayın.
- 21. Terbiyesi için: Bir tavada 40 g unu, 300 ml sıcak çorba suyu ile ezin. Çiğ un kokusu gidene kadar sık sık karıştırarak kısık ateşte pişirin, topaklanmasını önlemek için süzerek kaynayan çorbaya ilave edin. Etler pişene kadar kaynatın.
- 32. Terbiyesi için: Bir kasede yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın üzerine bir kepçe kaynayan çorba suyundan alın, ardından karıştırarak çorbaya ekleyin.
- 4Kaynayan, kıvam alan ve pişen çorbayı bir servis kasesine alın.
- 5Üzeri için: bir tavada tereyağını kızdırın, toz kırmızı biberi içine atın. Ortalama 1 dakika kızarttıktan sonra çorbaya ekleyin.
- 6Tereyağında kızarmış ekmek parçalarıyla sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Yumurta sarısı ve limon suyunun (terbiyeli karışımı) kesilmemesi için sıcak et suyunu az miktarda ekleyip hızlıca karıştırın.
*Dibinin tutmaması için sık sık karıştırmaya özen gösterin.
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?