- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Dobo Tarifi
Tarif
Dobo Tarifi
Bir Süryani yemeği ile karşınızdayız! Güneydoğu Anadolu’nun yöresel yemeklerinden Dobo ile sofralarınız şenlenecek! Daha modern bir sunum ve yapım tekniklerini uyarladığımız bu güzel et yemeği tarifi favorilerinizden biri haline gelecek! 😉 Dobo tarifi nasıl yapılır?
100 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 47B
- 108
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet kuzu kol
10 diş sarımsak
2 kg soğan
5 adet havuç
1 demet kereviz sapı
500 ml kırmızı şarap
2 adet patlıcan
tuz, karabiber
100 ml zeytinyağı
6 yaprak cibes otu
Sarımsak Fermentesi için:
100 g sarımsak
az miktardazeytinyağı
Sunum için:
mikro filiz
Nasıl Yapılır?
- 1Kuzu kolun çeşitli yerlerine 2 cm’lik bıçak kesikleri atın ve sarımsakları içerisine yerleştirin.
- 2Soğan, havuç ve kereviz saplarını slice doğradıktan sonra derin bir fırın tepsisi içerisine alın.
- 3Üzerine su ekleyerek kuzu kolu 5 saat boyunca 180 derece fırında, üzerini alüminyum folyo ile kapatarak pişirin.
- 4Sarımsak fermentesi için; sarımsakları nemli bir bez ile yaklaşık 25 gün kurutucuda 50 derecede bekletin. Siyahlaşan sarımsakları hafif zeytinyağı ile thermomix’te çekip püre haline getirin.
- 5Pişen kuzuyu 150 g olarak porsiyonlayın. Fırında pişen et suyunu süzüp içerisine kırmızı şarap ekleyerek ocakta çektirin. (Koyu bir kıvam alana kadar)
- 6Patlıcanları kabuklarıyla beraber közleyin ardından tuz ve zeytinyağı ile püre haline getirin.
- 7Cibes otu yapraklarını tereyağında karamelize edin, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- 8Bütün yapılan malzemeleri kullanarak sunumu gerçekleştirin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.