- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Dalyan Köfte Tarifi
Tarif
Dalyan Köfte Tarifi
Dalyan Köfte tarifi nasıl yapılır?
90 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 48B
- 120
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg yağsız dana kıyma
2 adet rendelenmiş soğan
100 g galeta unu
2 adet yumurta
85 ml sıvı yağ
5 g tuz
2 tutam karabiber
5 g pul biber
150 g bezelye
1 adet havuç
5 adet haşlanmış yumurta
10 g domates salçası
120 ml su
Nasıl Yapılır?
- 1Bir yoğurma kabına kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, 2 adet yumurta, sıvı yağ, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip yoğurmaya başlayın.
- 2İyice yoğurulan kıymayı pişirme kağıdının üzerine alın.
- 3Kıymayı uzun bir silindir haline getirip orta kısmına boyuna uzunca bir çukur açın.
- 4Havucu küp küp doğrayın ve bezelyeler ile beraber haşlayın. Açtığınız çukurun içerisine haşlanmış bezelyelerin yarısını ve havuçları yerleştirin.
- 5Haşlanmış ve soğumuş yumurtaları da dik bir şekilde ortaya dizdikten sonra geri kalan bezelyeler ile boşlukları doldurun.
- 6Kıymayı, harcı kapatacak şekilde dikkatlice yağlı kağıt ile sararak rulo haline getirin ve kenarlarını kapatın.
- 7Üzerine bir kat daha pişirme kağıdı sardıktan sonra 200 derece fırında 45 dakika pişirin.
- 8Bu esnada domates salçasını su ile açın.
- 945 dakika sonunda köfteyi fırından çıkarın ve salçalı suyu köftenin üzerine, her yerine gelecek şekilde yayın.
- 10Soslanan köfteyi 15 dakika daha fırına verin.
- 11Fırından çıkardıktan sonra biraz dinlendirin, dilimleyerek servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?