- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Çilekli Pavlova Tarifi
Tarif
Çilekli Pavlova Tarifi
Özel davetlerin en tatlı ikramı çilekli pavlova tarifi nasıl yapılır? Pavlova yapmak için gerekli malzemeler nelerdir? Tüm detaylarıyla meyveli pavlova tarifi...
55 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 13B
- 32
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet yumurta akı, oda sıcaklığında
1 tutam tuz
200 g pudra şekeri
20 g mısır unu
üzeri için taze çilek
Nasıl Yapılır?
- 1Yumurta akını bir tutam tuzla birlikte mikserde çırpın.
- 2Köpürmeye başlayınca içine azar azar pudra şekerini ilave edin.
- 3Şeker tamamen eriyene kadar işlemi sürdürün.
- 4Mısır ununu ilave edin ve biraz daha çırparak mereng elde edin.Yağlı kağıt üzerine merengi daire biçimli bir tepe şeklinde yayın.
- 5Ortasında genişçe bir oyuk oluşturun.
- 6Fırını 150 derecede önceden ısıtın. Pişirme sırasında ısıyı 130 dereceye getirin. 1 saat 45 dakika kadar merengi fırında pişirin. Süre bittikten sonra 30 dk daha kapattığınız fırında bekletin.
- 7Üzeri için soğuk kremayı bir kabın içine boşaltın kabarana kadar yüksek devirde çırpın. İçine kabaca 5-6 adet çilek ekleyin ve karışana kadar çırpın. Merengin ortasındaki oyuğa yerleştirin. Çilek dilimlerini üst üste dizerek ya da çilekleri bütün bırakarak üzerini süsleyin ve servis edin.
Püf Noktası
Pavlova Püf Noktaları:
- Pavlova Kaç Dakika Çırpılır?
Pavlova'nın yumurta beyazları, sertleşip krem gibi olana kadar yaklaşık 10 ila 15 dakika boyunca yüksek hızda çırpılmalıdır. Karışımın pürüzsüz ve parlak bir kıvama gelmesi önemlidir. - Pavlovanın İçi Nasıl Olmalıdır?
Pavlova'nın içi hafif ve hava dolu olmalıdır. Kabuğun dışı çıtırken, iç kısmı hafif nemli ve yumuşak olmalıdır. İdeal olarak, dış kabuk çatlayacak kadar çıtır olmalı ancak iç kısmı hafif nemli kalmalıdır. - Pavlova Hangi Ülkeye Ait?
Pavlova, popüler bir tatlı olan ve yumuşak iç kısmı ile çıtır dış kabuğuyla tanınan bir tatlıdır. Ancak, bu tatlıya ilişkin kesin kökenleri hakkında birçok tartışma vardır. Genellikle Yeni Zelanda ve Avustralya arasında bir rekabet konusu olmuştur. Ancak, genel olarak kabul gören görüş, bu tatlı ismini Rus balerini Anna Pavlova'dan aldığı yönündedir. - Pavlova Neden Yumuşak Olur?
Pavlova'nın yumuşak iç kısmı, uzun süre düşük sıcaklıkta pişirilmesinden kaynaklanır. Düşük sıcaklık, dış kabuğun çıtır olmasını sağlarken, iç kısmın yumuşak ve nemli kalmasını sağlar.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.