- Tarifler
- Kek Tarifleri
- Çikolata Kaplı Kırmızı Kadife Kek Tarifi
Tarif
Çikolata Kaplı Kırmızı Kadife Kek Tarifi
Çikolatalı kırmızı kadife kek tarifi nasıl yapılır? Çikolata kaplı dolgulu kadife kek yapmanın püf noktaları nelerdir?
75 Dakika
4-6 Kişilik
Kek Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 12B
- 80
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Keki için:
120 g toz şeker
1 adet yumurta, oda ısısında
5 g vanilya
10 ml kırmızı gıda boyası
7 ml elma veya üzüm sirkesi
140 g un
5 g karbonat
15 g kakao
4 g tuz
400 g kuvertür çikolata (üzeri için)
Nasıl Yapılır?
- 1Keki için: Küçük boy bir kek kalıbı veya çemberin tabanına yağlı kağıt yerleştirin. Fırınınızı 180°C’de ısıtmaya başlayın.
- 2Bir mikser kabında tereyağı ve toz şekeri birkaç dakika çırpın.
- 3Kefir, yumurta, vanilya, kırmızı gıda boyası ve sirkeyi de ilave ederek çırpmaya devam edin.
- 4En son un, karbonat, kakao ve tuzu da ekleyin ve sadece karışana kadar çırpın.
- 5Kalıba dökerek fırında yaklaşık 30 dakika ortasına kürdan batırdığınızda kuru çıkana kadar pişirin.
- 6Fırından çıktıktan sonra keki soğumaya bırakın.
- 7İç Dolgusu için: Kek soğuduktan sonra kalıbından çıkartıp elinizle keki iyice ufalayın. Labne peynirini içine ekleyerek güzelce yoğurun.
- 8Bu hamurdan silikon kalıbınızın çukur kısımlarını dolduracak büyüklükte parçalar kopartarak elinizde yuvarlak toplar yapın.
- 9Kuvertür çikolatayı benmari usulü eritin.
- 10Fırça yardımı ile kalıbın çukurlarını çikolata sürün ve buzluğa atarak 5 dakika bekletin.
- 11Bu işlemi iki kez uygulayın ve donmuş çikolata üzerine hazırladığınız top kekleri koyup bastırın dikkat! edin kalıbın çukur derinliğini aşmayacak.
- 12Üzerine tekrar erimiş çikolata sürüp buzluğa atın ve bu işlemi iki kez uygulayın.
- 13Çikolata donduktan sonra kalıptan çikolataları rahatça çıkartabilirsiniz.
- 14Buzdolabında 1 haftaya kadar muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Silikon kalpli kalıp kullanılmıştır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.