- Tarifler
- Kurabiye Tarifleri
- Tatlı Kurabiye Tarifleri
- Çiçekli Kurabiye Tarifi
Tarif
Çiçekli Kurabiye Tarifi
Ağızda dağılan mis kokulu çiçekli kurabiye tarifi nasıl yapılır? Kıtır kıtır, tam kıvamında kurabiye yapmanın püf noktaları nelerdir? Pratik mahlepli çiçekli kurabiye tarifi için gerekli malzemeler nelerdir?
35 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Kurabiye Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 19B
- 71
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g un
1 adet yumurta
80 g pudra şekeri
10 g mahlep
5 g vanilya
6-8 adet yenilebilir renkli çiçekler
toz şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Kurabiye için un, tereyağı, yumurta, pudra şekeri, mahlep ve vanilyayı bir kapta karıştırdıktan sonra 10 dakika buzdolabında dinlendirin.
- 2Dinlenen hamuru merdane yardımıyla açın. İstediğiniz kurabiye kalıplarıyla şekil çıkartın.
- 3Pişirme kağıdı serilmiş tepsiye şekilli hamurları dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 14 dakika pişirin.
- 4Soğuması için tel ızgara üzerinde bekletin. Ilınan kurabiyelerin üzerini bir fırça yardımıyla ıslatıp yenilebilir çiçekler ve toz şeker ile süsleyip servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?