- Tarifler
- Hamur İşi Tarifleri
- Choux Hamuru Tarifi
Tarif
Choux Hamuru Tarifi
Sevdiklerinize özel tatlılar hazırlamak ve mutfakta harikalar yaratmak hiç bu kadar keyifli olmamıştı! Pâte à Choux hamuru ile Fransız mutfağının klasiklerinden olan profiterol, ekler ve daha birçok lezzeti evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz. Peki, Choux (Şu) Hamuru tarifi nasıl yapılır? Choux yapımının püf noktalarını öğrenerek, mükemmel kıvamdaki hamurun sırrını keşfedin. Pratik ve lezzet dolu bir deneyim için işte Pâte à Choux yapmanın tüm incelikleri…
Paylaş
- 15B
- 43
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 ml su
10 g toz şeker
1 tutam tuz
150 g un
4 adet orta boy yumurta (oda sıcaklığında)
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağını, suyu, toz şekeri ve tuzu bir tencereye alın. Tereyağı tamamen eriyene kadar karıştırın ve karışımı kaynatın.
- 2Karışım kaynadıktan sonra altını kısın. Unu eleyerek ekleyin ve tahta kaşıkla sürekli karıştırarak hamuru pişirin.
- 3Hamur toparlanıp, tencerenin kenarlarından ayrılmaya başladığında pişmiş demektir. Hamuru geniş bir kaba, tepsiye veya tezgaha alın. Tahta kaşıkla karıştırarak soğutun.
- 4Fırını 190°C’ye ısıtın.
- 5Yumurtaları bir kasede çatalla hafifçe çırpın, beyazlar ve sarılar karışsın yeterli.
- 6Soğuyan hamura yumurtaları 3-4 seferde ekleyin. Her seferinde tamamen karışana kadar iyice karıştırın. İlk eklediğinizde hamur ayrışıyor gibi görünebilir ama karıştırmaya devam ettikçe kıvamını bulacaktır. Sıkılabilir, pürüzsüz bir kıvamda olduğunda tamamdır.
- 7Profiterol yapmak için sıkma torbasına hamuru doldurun ve ucunu keserek ceviz büyüklüğünde parçalar sıkın.
- 8Ekler yapmak için yıldız veya düz uçlu bir duy takılmış sıkma torbasına hamuru doldurun ve yaklaşık 10 cm uzunluğunda sıkın.
- 9Kaşıkla da tepsiye yerleştirebilirsiniz, fakat her seferinde aynı boyutta hamur sıkmaya dikkat edin ki eşit pişsinler.
- 10Hamurları kızarana ve içleri kuruyana kadar önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
- 11Hamur piştikten sonra, fırından çıkarın ve soğuması için bir kenara alın. (Fırından çıkan hamurların içinin kurumadığını düşünüyorsanız, hızlıca hamurların altına küçük bir delik açarak fırında 3-4 dakika daha tutarak fazla nemi atmasını sağlayabilirsiniz.)
- 12Hamur tamamen soğuduğunda, isteğe bağlı olarak kesme veya delme işlemi yaparak içine krema veya çikolata sos gibi dolguları ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Yumurtaların büyüklüğüne göre kullanılması gereken yumurta sayısı değişebilir. Yumurtaları hafifçe karıştırarak beyaz ve sarıyı birleştiriyoruz ve azar azar ekleyerek hamurun kıvamını belirliyoruz.
Choux Hamuru için Sık Sorulan Sorular:
•Choux hamuru piştikten sonra neden çöker?
- Hamura fazla yumurta eklenmiş olabilir.
- Fırından erken alınmış olabilir.
- Pişme sırasında fırının kapağı açılmış olabilir.
•Choux hamurlarını ne zaman kremayla doldurmalıyız? - Gevrek bir hamur olduğu için krema ile doldurulduğunda yumuşamaya başlar. Bu nedenle servis etmeden kısa bir süre önce doldurmanız iyi olur.
•Bu tarifi profiterol dışındaki tariflerde kullanabilir miyiz? - Evet. Bu hamuru profiterol, ekler, Paris Brest, Choux au Craquelin gibi tariflerde kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.6
11 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.