- Tarifler
- Pasta Tarifleri
- Cheesecake Tarifleri
- Choco Labneli Cheesecake Tarifi
Tarif
Choco Labneli Cheesecake Tarifi
Pınar Choco Labne ile tatlılarınız da harikalar yaratabilirsiniz...
60 Dakika
6-8 Kişilik
Cheesecake Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 14B
- 86
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g toz şeker
3 adet yumurta
1 paket vanilya
100 g bitter çikolata (%70 kakao)
8 g nişasta
Tabanı için:
160 g burçak bisküvi
60 g esmer şeker
5 g tarçın
Nasıl Yapılır?
- 1Öncelikle alt taban için bisküvileri bir robot yardımı ile inceltin ya da merdane ile ezin.
- 2Bir tavada tereyağını eritin üzerine incelttiğiniz bisküvileri ekleyin. Esmer şeker ve tarçını ilave edin, kavrulana kadar ocakta karıştırarak bronzlaşmasını sağlayın.
- 3İşlem tamamlanınca 20 cml'lik cheesecake kalıbının en alt kısmını oluşturacak şekilde yayın ve soğumaya bırakın.
- 4Cheesecake harcı için; çikolataları benmari usulü eritmeye başlayın, bu sırada derin bir karıştırma kabında varsa kitchenaid makinesinde choco labneyi homojen hale gelene kadar çırpın.
- 5Daha sonra çırptığınız choco labneye toz şekeri ilave edin, şeker iyice eriyene kadar çırpın.
- 6Ardından ekşi kremayı ilave edin akabinde yumurtaları tek tek ilave edin.
- 7Benmari usulü erittiğiniz çikolatayı da ilave ederek rengi dönüşene kadar iyice karıştırın.
- 8En son nişasta ve vanilyasını da ekleyerek karışımı hazırladığınız bisküvi tabanının üzerine dökün.
- 9Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin.
- 10Servis etmeden önce üzerine çikolataya yakıştırdığınız her türlü sosu kullanabilirsiniz.
Püf Noktası
*Pişen cheesecake'i en az 8 saat dinlendirmenizi ve daha sonra servis etmenizi öneririm. Çok daha lezzetli olacaktır.
*20 cm'lik cheesecake çemberi kullanmanız uygun olacaktır!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?