Kısık Ateş
Tarif

Chilli Chutney Sos Tarifi

Daha çok Hindistanlıların tercih ettiği Chilli Chutney sos, neredeyse tüm yemeklerin yanında tüketilen tatlı, ekşi ve acı bir ezmedir. Nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir biliyor musunuz?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere
Chilli Chutney Sos Tarifi
Paylaş
  • 43B
  • 133
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 adet acı çili biberi
8 adet olgun kırmızı biber
25 ml zeytinyağı
2 adet kırmızı soğan
1 dal taze biberiye
2 adet defne yaprağı
1 adet çubuk tarçın
deniz tuzu ve karabiber
100 g esmer şeker
150 g balzamik sirke

Nasıl Yapılır?

  • Çili biber ve kırmızı biberleri kızgın mangal, demir döküm tava veya ızgarada ara ara çevirerek közleyin.
  • Közlenen biberleri bir kaba alın ve üzerlerini streç filmle sıkıca sararak 25 dakika kadar bekletin. Bu sayede kendi buharında pişeceklerdir. Soğuduklarında kolayca zarlarını soyabilirsiniz.
  • Köz tadının kaybolmaması için genel olarak zarlarını temizlemeniz yeterli olacaktır ardından saplarını ayıklayıp çekirdeklerini çıkarın.
  • İnce olacak şekilde doğrayın veya robottan geçirin. Daha sonra bir kenara ayırın.
  • Bir sos tenceresine az miktarda zeytinyağı koyun. Kırmızı soğan, taze biberiye, defne yaprağı ve tarçını ekleyerek sotelemeye başlayın. Deniz tuzu ve karabiber ile tatlandırın.
  • Soğanlar altın rengi ve yapışkan bir kıvam alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Kenara ayırdığınız biberleri, esmer şekeri ve balzamik sirkeyi ilave ederek suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
  • Kıvamı yapışkan bir sos haline gelince, içerisinden tarçın çubuğu ve defne yapraklarını çıkarın. Sosunuz hazır!
  • Chilli chutney sosu ister sterilize kavanozlarda serin ve karanlık bir yerde saklayın, isterseniz de buzdolabında muhafaza ederek kullanın.

Püf Noktası

*Chutney sos ağzı kapalı kavanozda birkaç ay dayanır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sos ve Krema Tarifleri

Refik Günaydın
Refik Günaydın
Food Traveller
Pratik Napolitan Sos Tarifi
approved
40 Dakika
4-6 Kişilik
122B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Portakal Aromalı Dip Sos Tarifi
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Mantar Sos Tarifi
15 Dakika
2 Kişilik
65B Görüntüleme

Yorumlar (4)

İnci Dinek
· 13.04.2020

Melih bey instagramda sizlerden yaptigim seyleri yayinliyorum takip ederseniz sevinirim 👩‍🍳🤗

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Ersoy Aydin
· 14.04.2020

Tebrikler sefim ...ellerine saglik 👍

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi
Melih Yıldırım
· 14.04.2020

Bir ağacın meyvesini görmesi büyük mutluluktur diye düşünüyorum öğretmenim 😊

KağanAydoğan
· 14.04.2020

Bu Chutney Kültürünü hala tam anlamadım ama şöyle indirgeyebilirim Salsa ne ise Chutney de o içinden cikamayacaginiz çeşitlilikte bir alan.

Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi