- Tarifler
- Sos ve Krema Tarifleri
- Chilli Chutney Sos Tarifi
Tarif
Chilli Chutney Sos Tarifi
Daha çok Hindistanlıların tercih ettiği Chilli Chutney sos, neredeyse tüm yemeklerin yanında tüketilen tatlı, ekşi ve acı bir ezmedir. Nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir biliyor musunuz?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 43B
- 133
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10 adet acı çili biberi
8 adet olgun kırmızı biber
25 ml zeytinyağı
2 adet kırmızı soğan
1 dal taze biberiye
2 adet defne yaprağı
1 adet çubuk tarçın
deniz tuzu ve karabiber
100 g esmer şeker
150 g balzamik sirke
Nasıl Yapılır?
- 1Çili biber ve kırmızı biberleri kızgın mangal, demir döküm tava veya ızgarada ara ara çevirerek közleyin.
- 2Közlenen biberleri bir kaba alın ve üzerlerini streç filmle sıkıca sararak 25 dakika kadar bekletin. Bu sayede kendi buharında pişeceklerdir. Soğuduklarında kolayca zarlarını soyabilirsiniz.
- 3Köz tadının kaybolmaması için genel olarak zarlarını temizlemeniz yeterli olacaktır ardından saplarını ayıklayıp çekirdeklerini çıkarın.
- 4İnce olacak şekilde doğrayın veya robottan geçirin. Daha sonra bir kenara ayırın.
- 5Bir sos tenceresine az miktarda zeytinyağı koyun. Kırmızı soğan, taze biberiye, defne yaprağı ve tarçını ekleyerek sotelemeye başlayın. Deniz tuzu ve karabiber ile tatlandırın.
- 6Soğanlar altın rengi ve yapışkan bir kıvam alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin.
- 7Kenara ayırdığınız biberleri, esmer şekeri ve balzamik sirkeyi ilave ederek suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin.
- 8Kıvamı yapışkan bir sos haline gelince, içerisinden tarçın çubuğu ve defne yapraklarını çıkarın. Sosunuz hazır!
- 9Chilli chutney sosu ister sterilize kavanozlarda serin ve karanlık bir yerde saklayın, isterseniz de buzdolabında muhafaza ederek kullanın.
Püf Noktası
*Chutney sos ağzı kapalı kavanozda birkaç ay dayanır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?