Kısık Ateş
Refik Günaydın
Refik Günaydın
Food Traveller

Hakkında

Şef değil lezzet gezginiyim. Gezdikçe tadıp, tattıkça öğrenip, öğrendikçe yapıp, yaptıkça paylaşıyorum. Şimdiden afiyet olsun :)

Refik Günaydın
Refik Günaydın
Food Traveller
4 yıl önce

Lynchburg Lemonade

Kısıtlamaların olduğu şu dönemde aslında kendimizi bir takım alanlarda geliştirmeye yeni deneyimler yaşamaya bıraktık. Satın aldığımız farklı lezzetleri objeleri vb. evde kendimiz yapmaya çalıştık. Evden çalışan bazılarımız işe git-gel süresini yeni deneyimler kazanmak için kullanırken bazılarımız uykusuna uyku katmak için kullandı :) Ben uyumayanlardandım..

Gece-gündüz farketmez, covid öncesi gittiğim mekandaki tatmam gereken kokteyl her zaman Lynchburg olmuştu.. Daha iyisini bulana kadar hep en iyisini aradım. Sonunda, Bodrum’da güzel bir akşam aradığım lezzetle bir mekanda karşılaşabildim. Tadı damağımda kaldı..

Evde daha çok zaman geçirdiğimiz bu dönemde bu tadı damağımda kalan lezzetin reçetesini yakalamaya çalıştım. Sanırım oldu! Aşağıda sizlerle paylaşıyorum:

Reçete

Sweet&Sour için:
250 ml. portakal suyu
150ml. limon suyu
1 yumurtanın akı
50gr. Şeker

Shaker’ın olmadığını düşünerek yazıyorum;

Malzemeleri bir kavanoza alıp “shake”leyin.

Bileşenin homojen bir şekilde karıştığına emin olduktan sonra kokteyl yapımına geçelim.

Kokteyl için (2 kişi):
10cl. viski
20cl. sweet&sour
10cl. gazoz (Sprite)

Viski ve sweet&sour’u bir kavanoza alarak “shake”leyin.

Hazır olan karışımı bardağa servis edin; servis ederken süzgeç kullanın.

Üzerine gazoz’u (Sprite) ekleyerek servis edin.

Buon appetito!

user feed images
Refik Günaydın
Refik Günaydın
Food Traveller
5 yıl önce

Napolitan Sos

Italyanlar domatese aşık!
Dünya çapında en çok bilinen ve farklı reçetelere ulaşmış italyan yemeklerinin birçoğu domates ve fesleğenden oluşmakta. Türk mutfağında domates, peynir ve yeşillik sabah öğünü olan kahvaltıyla sunulurken İtalyan mutfağında bir soğuk başlangıç hatta salata yerine geçen bir ana öğün bile olabiliyor.

Bu paylaşımımda dolabınızda kullanılmayı bekleyen bir şişe domates misali bir sosla karşınızdayım, “Napolitan Sos”!
İster kıvamını ayarlayıp çorbaya dönüştür, ister bir pizza sosu olarak kullan. İster kavrulmuş havuç ve kıymayı boloneze tamamlayan bir sos olsun, ister direk spagetti birlikteliğiyle “Pasta Napolitan”!

Reçete:

4 adet domates
2 diş sarımsak
20 yaprak fesleğen
14gr. domates salçası (2 yk.)
400ml. su
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Tarif:

Ezilmiş sarımsakları salçayla zeytinyağında kısa bir süre kavurun.

Kabuğu soyulmamış iri doğranmış domatesleri tencere içine ekleyin. Kısa bir süre kavurmaya devam edin.

Domatesler biraz kendini yumuşamaya verince suyunu ekleyin.

5 dk. yüksek,10dk. Kısık Ateşte pişirmeye devam edin.

İnce doğranmış fesleğen yapraklarını sosla buluştururken karabiber ve tuzunu da ekleyin. Ocağın altını kapatın.

Tüm karışımı blenderle yeterince çektiğimizde sosumuz hazır olacaktır.

Buon appetito!

user feed images