- Tarifler
- Sos ve Krema Tarifleri
- Mantar Sos Tarifi
Tarif
Mantar Sos Tarifi
Her lezzeti daha da güzelleştirecek mantar sos tarifi... Yapması pratik, herkesin çok seveceği mantar sos tarifi nasıl yapılır gelin birlikte bir göz atalım.
15 Dakika
2 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Kısık Ateşte
Paylaş
- 65B
- 38
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g mantar
25 ml sıvı yağ
5 g un
60 ml su
1-2 tutam karabiber
1-2 tutam tuz
10 g ince kıyılmış maydanoz
Nasıl Yapılır?
- 1Mantarların saplarını ayırın ve baş kısımlarını nemli bez ile silin.
- 2Ortadan ikiye kesip ince dilimlere kesin.
- 3Sıvı yağını tavaya alıp üzerine mantarları koyup yüksek ateşte mantarları kızartıp kavurun (yaklaşık 2-3 dakika).
- 4Sonra ocağı orta ateşe alıp üzerine kremayı döküp karıştırın.
- 55-6 dakika kadar pişirip karabiberini ve tuzunu ekleyin.
- 6Su ile unu açıp kremalı mantara ilave edin.
- 72-3 dakika kadar daha karıştırarak pişirin.
- 8Son olarak üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın.
- 9Sosu sıcakken servis edin. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sos ve Krema Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.